La Liga'da Girona, Barcelona ve Atletico Madrid'e fark attı!

05.01.2024 - 00:24 | Son Güncellenme: 05.01.2024 - 00:29

İspanya La Liga'da Girona fırtınası devam ediyor. İspanyol ekibi ligdeki dev rakipleri Barcelona ve Atletico Madrid'e 10 puan fark atmayı başardı! Detaylar.

La Liga'da Girona, Barcelona ve Atletico Madrid'e fark attı!

AJANSSPOR HABER

İspanya La Liga'da Girona, son olarakAtletico Madrid'i 4 golle mağlup etti ve lider Real Madrid'in ardından averajla 2. sıradaki yerini korudu. Girona, ligdeki bu başarısıyla Atletico Madrid ve Barcelona gibi devlere 10 puan fark atmayı başardı.

11 maçlık yenilmezlik serisi

Girona, La Liga'da tam 11 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Miguel Sanchez ve öğrencileri bu süreçte hem Barcelona hem de Atletico Madrid'i 4 golle mağlup etti. Girona, ligdeki tek mağlubiyetini Real Madrid karşısında 3-0'lık skorla aldı.

En golcü takım

Girona yalnızca topladığı puanlarla değil attığı gollerle de La Liga'da fırtına estirdi. Girona, 19 hafta sonunda 46 gol atarak bu alanda zirveye yerleşti. Girona'nın bu alandaki en yakın rakibi 19 hafta sonunda 40 gol atan Arda Güler'li Real Madrid oldu.

Trabzonspor'un kapısından döndü, Girona'da yıldızlaştı

Girona'nın başarısındaki en büyük pay sahiplerinden biri Ukraynalı forvet Artem Dovbyk oldu. Dovbyk, 19 maçta 11 gol ve 6 asistle takımına katkı sağlamayı bildi. 26 yaşındaki futbolcunun Trabzonspor'a transfer olacağı haberleri yaz transfer döneminde epey konuşuldu. 

Peri masalı devam edecek mi?

Girona'nın La Liga'daki şampiyonluk yarışı tüm futbolseverlerin ilgisini çekiyor. Miguel Sanchez ve öğrencileri bu peri masalını şampiyonluk kupasıyla tamamlayabilecek mi sorusu herkesin merakı olmuş durumda.

Senin için hazırladığımız haberler