La Masia kan ağlıyor...

25.07.2019 - 14:31 | Son Güncellenme: 25.07.2019 - 11:32

Barcelona genç oyuncularını kayıp mı ediyor, La Masia'da son durum ne?

Barcelona'nın kalesi La Masia oyuncu erozyonuna uğruyor.

Barcelona'nın genç yeteneği Xavi Simons'un Paris Saint-Germain'e transferinin ardından Barcelona yönetimi de olaya el atma kararı aldı. Oyuncunun kulüpte kalması adına büyük çaba gösteren Barcelona'nın karar vericileri oyuncunun menajerinin talepleri karşısında Xavi Simons'u Paris Saint-Germen'e kaptırdı.

Barcelona'yı en çok inciten ayrılıksa Mateu Morey'in ayrılığı oldu. La Masia'nın en dikkat çeken kanat oyuncularından olan Morey, Borussia Dortmund'la sözleşme imzalamak için Barcelona'dan ayrıldı. Mateu Morey'le yeni sözleşme imzalamak için ocak ayından beri görüşmelerini sürdüren Katalan ekibi Morey'in 30 haziranda boşa çıkmasının ardından oyuncuyu Dortmund'a kaptırdı. 

Barcelona'nın Alman devine kaptırdığı tek oyuncu Morey değil, Sergio Gomez'de benzer şekilde Katalan ekibinden ayrılarak Borussia Dortmund'la anlaştı. Öte yandan aynı olay değil belki ama Eric Garcia'nın kulüpten ayrılışı yine bu durumları andırıyor. Garcia sözleşmesindeki serbest kalma maddesini kullanarak Manchester City'e transfer olana kadar La Masia'nın en dikkat çeken oyuncuları arasında yer alıyordu. Aynı şekilde Adrian Barnabe'de sözleşmesinin bitimine 1 yıl kala kulüpten ayrılacağını açıklayarak Manchester City'ye transfer oldu. Dani OlmoDinamo Zagreb'e gitmeden önce La Masia'daydı. Katalan ekibinde iyi bir performans gösteren Olmo 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda yıldızını parlattı ve şimdi yine başta Barcelona olmak üzere bir çok Avrupa kulübünün radarında. 

(Marca)

Senin için hazırladığımız haberler