Joan Laporta: "Frenkie de Jong için 100 milyon Euro'luk teklif aldık"

21.10.2023 - 14:21 | Son Güncellenme: 21.10.2023 - 14:32

Transfer haberleri... İspanya Ligi takımlarından Barcelona Başkanı Joan Laporta, Frenkie de Jong için 100 milyon Euro'luk teklif aldıklarını söyledi...

Joan Laporta: "Frenkie de Jong için 100 milyon Euro'luk teklif aldık"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İspanya La Liga Santander ekiplerinden Barcelona Başkanı Joan Laporta, Hollandalı yıldız Frenkie de Jong ile ilgili flaş bir itirafta bulundu.

Frenkie de Jong için 100 milyon Euro'luk teklif yapıldı

İspanyol basınına konuşan Laporta, "Frenkie de Jong'u 100 milyon Euro'ya satma fırsatı elimize geçti ancak Frenkie takımın kilit oyuncularından birisi olması sebebiyle bu teklifi kabul etmedik" dedi. 

Katalan devi ile olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam eden 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2019 yılında 86 milyon Euro karşılığında Ajax'tan Barcelona'ya transfer olmuştu.

"Biz suçlandığımız şeylerin hiçbirini yapmadık"

UEFA'nın da soruşturmaya dahil olduğu Negreira davası hakkında konuşan Laporta, "Barça'nın tarihi çamura sürüklenmeyecek. Bu benzeri görülmemiş uluslararası karalama kampanyasına katlanmak zorundayız. Bizi ne kadar karalasalar da bir şey bulamayacaklar. Biz suçlandığımız şeylerin hiçbirini yapmadık" şeklinde konuştu.

Laporta'ya soruşturma açıldı

Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta hakkında hakemlere rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturma açıldığı bildirilmişti.

Uluslararası basında yer alan habere göre Laporta'ya, İspanya'nın hakem komitesinin yaklaşık 20 yıllık faaliyetlerini kapsayan bir soruşturma kapsamında rüşvet şüphesi nedeniyle resmi soruşturma açıldığı ifade edildi.

İspanya'da Barcelona Kulübü hakkında, "sportif etkinliklerinde çıkar sağlamak için hakemler hakkında bilgi topladığı" iddiasıyla başlatılan yasal girişimlerin neden olduğu tartışmalar geçen mart ayından beri sürüyordu.

Barselona Savcılığı, geçen mart ayında, 1993'ten 2018'e kadar İspanyol Futbol Federasyonunun eski Hakem Teknik Kurulu (CTA) Başkan Yardımcısı olan Jose Maria Enriquez Negreira'ya ait firmalara 17 yıl içinde 7,3 milyon avrodan (7,8 milyon dolar) fazla ödeme yapıldığı iddiasıyla ilgili şikayette bulunmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler