Laurent Blanc kimdir, kaç yaşında?

01.11.2018 - 00:49 | Son Güncellenme: 31.10.2018 - 21:52

Laurent Blanc kimdir? Cocu ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de teknik direktör arayışları devam ediyor. Son olarak Fransız teknik direktör Laurent Blanc'ın ismi ortaya atıldı. Fransız teknik direktör Blanc 19 Kasım 1965 tarihinde Fransa'da dünyaya geldi. Fenerbahçeli futbolseverler ise deneyimli teknik adam hakkında detayları merakla araştırmakta. Fenerbahçe teknik direktör arayışlarında aşama kaydedildi. Peki, Laurent Blanc kimdir? Blanc kaç yaşında, hangi takımları çalıştırdı?

Laurent Blanc kimdir, kaç yaşında?

Laurent Blanc kaç yaşında, hangi takımları çalıştırdı?  Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Cocu ile yolların ayrılmasının ardından Blanc ismi gündeme geldi. Peki, Laurent Blanc kimdir? Sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe, Hollandalı teknik adam Phillip Cocu ile yollarını ayırmıştı. Damien Comolli'nin Fransız teknik direktör Laurent Blanc'a teklif sunduğu iddia edildi. Fenerbahçe'de Phillip Cocu ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarında aşama kaydedildi. Peki, Laurent Blanc kimdir? Blanc kaç yaşında, hangi takımları çalıştırdı? İşte detaylar...

LAURENT BLANC KAÇ YAŞINDA?

Laurent Blanc, 19 Kasım 1965 tarihinde Ales, Fransa'da doğdu.

LAURENT BLANC KİMDİR, HANGİ TAKIMLARDA ÇALIŞTI?

Fransız eski millî futbolcu ve teknik direktör. Laurent Blanc, 19 Kasım 1965 tarihinde Alès, Fransa’da doğmuştur.

Laurent Blanc, Montpellier forması ile futbol yaşantısına adım atmış ardından Napoli, Nimes Olympique, Saint Etienne, Auxerre, Barcelona, Marsilya, İnter ve Manchester United formalarını giymiştir. Bugüne kadar Bordeaux, Fransa Milli Takımı ve Paris Saint German takımlarında teknik direktör olarak görev yapmıştır.

1997 yılında Fransa'ya geri dönen Laurent Blanc, Olimpik Marsilya'yla anlaşır. 1998 Dünya Kupası'nı kazanan Laurent Blanc, Fransa Milli Futbol Takımı'nın da kaptanıydı. Ancak yarı final maçında, Hırvatistan Milli Futbol Takımı'na karşı aldığı kırmızı kartla, final maçına çıkamadı. Çeyrek final maçında Paraguay'a karşı, uzatma dakikalarında attığı gol Dünya Kupalarında atılan ilk altın golüdür.

Toplam 97 kez Fransa Milli Takım formasını giyen Laurent Blanc 17 gol atmıştır. Fransa’nın gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncuları arasında tarihe ismini yazdırmıştır.

Genellikle çalıştırdığı takımlarda ofansif futbol anlayışını benimsemiş olan teknik adam 4.3.3 sistemi ile takımını düzenlemektedir.

 

2017 yılında Galatasaray Spor Kulubü Futbol takımının gündeminde yer alan Laurent Blanc, yardımcılarıyla birlikte yıllık 5 milyon Euro'luk maliyet çıkarınca anlaşma sağlanamadı.

 

Laurent Blanc, Anne Blanc ile evlidir. Alex, Clément ve Davy adlarında üç çocuğu vardır.

 

Laurent Blanc, Paris Saint-Germain'den ayrıldıktan sonra herhangi bir takımda görev yapmıyor.

Senin için hazırladığımız haberler