Lazio 20 yıl sonra turladı, en çok Fenerbahçe sevindi

08.12.2020 - 22:51 | Son Güncellenme: 08.12.2020 - 22:53

Lazio'nun Club Brugge ile berabere kalarak 20 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde turlamasıyla Fenerbahçe bu yaz transfer olan Vedat Muriç'in bonus maddesinden yararlanma hakkı kazandı. Fenerbahçe ne kadar para kazandı. Haberimizde..

Lazio 20 yıl sonra turladı, en çok Fenerbahçe sevindi

Ajansspor - Çüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Roma'da Club Brugge ile 2-2 berabere kalan Lazio 20 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kalmayı başardı. Karşılaşmada Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlendi. Hüseyin Göçek'in dördüncü hakem vazifesini üstlendiği müsabakada VAR hakemleri olarak Abdulkadir Bitigen ve Mete Kalkavan yer aldı.

Joaquin Correa'nın 12. dakikadaki golüyle öne geçen Lazio, Ruud Vormer'in 15. dakikada ağalara gönderdiği topa engel olamadı. İtalyan ekibi, Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltıyı Cirro Immobile'nin değerlendirmesiyle tekrar öne geçti. Hakem Cüneyt Çakır 39. dakikada Club Brugge'ten Eduard Sobol'u kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

66. dakikada Hans Vannaken Club Brugge takımına eşitliği getirdi. Bu dakikadan sonra 10 kişilik Belçika takımının yoğun baskısı vardı. Alacağı galibiyetle Şampiyonlar Ligi'ne devam edecek Brugges'ün çabaları sonuç vermedi. 90+2'de Brugee'ün bir topu da direkten döndü.

Sahada olmayan Vedat Muriç Fenerbahçe'ye kazandırdı

Stadio Olimpico'da oynanan karşılaşmada Lazio'nun Fenerbahçe'den transfer ettiği Vedat Muriç sakatlığından dolayı kadroda yer almadı.

İtalyan ekibinin tur atlamasına Lazio'lulardan sonra en çok sevinen ise Fenerbahçe oldu. Bu yaz Vedat Muriç'i Lazio'ya satan Fenerbahçe yapılan anlaşmaya göre 1 milyon Euro bonus kazandı.

Fenerbahçe, Lazio Kulübü ile 17,5 milyon Euro karşılığında anlaşma sağlamıştı. KAP'a yapılan açıklamada, transfer bedeline ilaveten, sportif sonuçlarına bağlı olarak Lazio'nun, sarı-lacivertli kulübe aşamalı olarak azami net 2,5 milyon avro bonus bedeli ödeyeceği belirtilmişti. Edinilen bilgiye göre Lazio 5 yıl içinde Şampiyonlar Ligi’ne kalırsa 1 milyon euro, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkarsa 1 milyon euro bonus ödeyecekti. Bu sonuçla Fenerbahçe ilk bonusu almaya hak kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler