Le Guen transferinde flaş iddialar! Anlaştıktan sonra ücreti artırıldı...

09.06.2018 - 22:08 | Son Güncellenme: 09.06.2018 - 19:10

Geçtiğimiz sezon başında Bursaspor, teknik direktörlük görevi için Fransız Paul Le Guen ile anlaşmıştı.

İstanbul’da yapılan görüşmelerde prensipte bonuslar ile birlikte 1.2 milyon euro’ya el sıkışan taraflar, Paul Le Guen’i helikopterle Bursa’ya getirmişti. O gün basına imza töreni 13:00 olarak bildirilmesine rağmen tesislerdeki taraflar imza törenine 2 saat kadar geç gelmişlerdi. Bu süreçte ise başkan Ali Ay’ın odasında yapılan gergin görüşmede yıllık ücretin aslında 1.5 milyon olduğu söylenince ortalık bir anda gerilip kopma noktasına geldi. Hasan Parlakay ve Hüseyin Gedik bir şekilde başkan Ali Ay’ı ikna edip 300 bin euro’luk ek senedi imzalatarak Le Guen’e verilmiş ve imza töreni bur süreçten sonra olmuştu.

Başkan Ali Ay zor durumda...

Yapılan sözleşme üzerinden DGN Menajerlik firması hizmetlerinin karşılığı olan %15 civarı komisyonunu fatura karşılığı almaktadır. Fakat Le Guen’in bir gecede fiyatının 300bin euro arttırması ve basına imza töreninin açıklanması başkan Ali Ay’ı her ne kadar zor durumda bıraksa da neden ve niçin sorgulamasını yapacak zaman olmadığı için imza törenine inildi. 

Bursaspor'a icra gelir...

Bursaspor'da göreve başlamasının ardından 300 bin euro’luk Le Guen’e verilen senet bir süre sonra DGN SPORTS firmasından çıkar ve İstanbul’da Bayramoğlu Faktoring isimli kuruma kırdırılır ancak senet Bursaspor kulübü tarafından gününde ödenmez. Bayramoğlu Faktoring firması doğal olarak senedi işleme koyar ve kulübe icra gönderir. Bu problemi çözmek için Ali Ay kendi cebinden ücreti karşılar ve olayların kapanmasını sağlar.

gazetebursa / Adnan ALP

 

Senin için hazırladığımız haberler