Ferrari Pilotu Leclerc, Azerbaycan GP'yi Değerlendirdi | Formula 1 Haberleri

30.04.2023 - 17:21 | Son Güncellenme: 30.04.2023 - 17:33

Formula 1 Şampiyonası'nın 4. yarışı olan Azerbaycan Grand Prix'sini üçüncü sırada bitiren Ferrari pilotu Charles Leclerc, yarış sonu değerlendirmelerde bulundu.

Ferrari Pilotu Leclerc, Azerbaycan GP'yi Değerlendirdi | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki 51 turluk yarışa Ferrari pilotu Charles Leclerc pole pozisyonunda başladı. Monakolu pilot, ilk turlarda liderliği korusa da Red Bull pilotlarına çok fazla direnemeyerek yarışı 3'üncü sırada tamamladı.

Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan Leclerc, Red Bull'un hızına dikkat çekti.

"Bizden çok daha öndeler"

Red Bull'un çok daha iyi bir araca sahip olduğuna dikkat çeken Monakolu pilot, "Dürüst olmak gerekirse, araçta daha iyi hissediyorum. Ancak yarış söz konusu olduğunda Red Bull bambaşka bir ligde. Yarış temposu olarak bizden çok daha öndeler. Dün de söylediğim gibi, sanırım bizim bulamadığımız bir şeyi buldular." dedi.

"Araca dair hislerimiz daha iyi"

Kendi aracından da memnun olduğunun altını çizen Leclerc, "Aramızdaki farkı ne derecede kapattığımızı bilmiyorum ki bu tür bir farka sahip olduğunuzda, muhtemelen %100 zorlamıyorsunuzdur. Ama araca dair hislerimiz daha iyi. Aston Martin de bugün gerçekten çok hızlıydı. Yani evet, hâlâ yapacak çok işimiz var." dedi

İlgini Çekebilir
Sergio Perez Bakü'den rüzgar gibi geçti
Habere Git

Leclerc'den Alonso sorusuna cevap

Leclerc Bakü'de, Aston Martin'den Fernando Alonso'yu gerisinde tutarak çifte Dünya Şampiyonu'nun 2023'te podyuma çıkma serisini sonlandırmış oldu.

Yarış sonunda Alonso'nun kendisini zorlayıp zorlamadığı sorusuna ise Leclerc, şu yanıtı verdi:

"Fernando için yeterli değildi"

"Evet, zorluyordu. Başlangıçta niyetinin ne olduğunu biliyordum, çünkü bunu hep yapar. Stint'in başında lastikleri tutmaya ve sonunda zorlamaya çalışıyor. Ben de aynısını yapmaya çalıştım. Sonunda beni geçmeye yakındı ama Fernando için yeterli değildi." 

Formula 1'de puan durumu

Azerbaycan Grand Prix'sinin ardından pilotlar sıralamasında 87 puanla Max Verstappen liderliğini korurken; 79 puanla Perez 2'nci, 57 puanla Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso 3'üncü sırada yer aldı.

Gelecek durak Amerika Miami Grand Prix'si

Takımlar sıralamasında da liderliğini sürdüren Red Bull 166 puanda bulunurken; Aston Martin 83 puanla 2'nci, Mercedes ise 69 puanla 3'üncü sırada haftayı kapattı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 5'inci yarışı 7 Mayıs Pazar günü Amerika Miami Grand Prix'sinde koşulacak.

Senin için hazırladığımız haberler