Lemina indirimi kabul etti

15.08.2020 - 18:07 | Son Güncellenme: 15.08.2020 - 18:12

Galatasaray transfer haberleri... Galatasaray'da yeniden forma giymek isteyen Mario Lemina, maaşında indirim yaptı. Peki Galatasaray Lemina'yı yeniden kiralayacak mı? İşte detaylar..

Lemina indirimi kabul etti

Galatasaray, geçen sezonu kiralık olarak geçiren Mario Lemina için yeniden devreye girdi ve transferde sona geldi.

Habertürk'ün haberine göre; teknik direktör Fatih Terim’in özellikle tekrar kadroya katılmasını istediği Gabonlu yıldızın menajeriyle bir süredir görüşme halinde olan Cengiz yönetimi, oyuncu kanadıyla el sıkıştı. 

Geçen yıl maç başı ve primler hariç net 2 milyon 50 bin Euro senelik maaş alan Lemina, pandemi döneminde maaşında yüzde 15 indirim yapılmasını kabul etmişti.

Koronavirüs salgınının getirdiği olumsuz mali tablo karşısında aynı parayı Lemina’ya veremeyeceklerini ileten Galatasaray cephesi, indirim talep ederken, 27 yaşındaki oyuncu, yıllık maaşında 850 bin Euro gibi ciddi bir indirim yapılmasını kabul etti.

Sakatlıklar nedeniyle Lemina’nın yüzde 100’ünü bir türlü gösteremediğini düşünen Galatasaray Yönetimi, oyuncunun maaşını yıllık net 1.2 milyon Euro seviyelerine indirirken, başarı ve maç başı primlerini artırdı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından sakatlık sorununu eleştiren taraftarlara “Pişman olacaksınız” mesajı gönderen Lemina’nın yıllık net maaşındaki ciddi indirimi kabul ederken, artırılan başarı ve maç başı primlerini elde etme hedefinde olduğu kaydedildi. 

İngiliz ekibine geçen yıl kiralık ücret olarak 1 milyon Euro ödeyen sarı-kırmızılıların yeniden kiralama bedeli konusunda Southampton yetkilileriyle görüşme halinde oldukları ve bu transferin önümüzdeki hafta netlik kazanacağı bildirildi.

Gabonlu futbolcu, geçen sezon Süper Lig'in ikinci yarısındaki Gaziantep FK maçında sahaya kaptan olarak çıkmış ve Fatih Terim'e teşekkür etmişti. 

Southampton'la 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Lemina geçen sezon Süper Lig'de 20, Şampiyonlar Ligi'nde 4, Türkiye Kupası'nda da 4 mücadeleye çıkmış ve 1 gol atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler