Levent Erdoğan: "Orman’ın kendisini aklamaya çalışması onun adına artı olur"

09.01.2020 - 17:36 | Son Güncellenme: 09.01.2020 - 17:39

Levent Erdoğan: "Orman’ın kendisini aklamaya çalışması onun adına artı olur"

Beşiktaş’ın Eski Asbaşkanlarından Levent Erdoğan, Eski Başkan Fikret Orman’ın ibra edilmemesini değerlendirdi. Erdoğan, “Fikret Orman, borçları temizlemek için göreve geldi. Ama borç attı. Ben yanlışlara ortak olmamak için istifa etmiştim. Ortada büyük bir suçlama ve sebep olunan yanlışların düzeltilmesi adına yapılmış bir hareket var. Beşiktaş’ı kim bu duruma düşürdüyse hesap vermeli” dedi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Levent Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Levent Erdoğan: ”Yanlışlara ortak olmamak için istifa etmiştim”

Fikret Orman dönemi ibra edilmiş olsaydı, ibra edenlerin vicdanlarının sızlaması gerekirdi. Orman döneminin ibra edilmemesi doğaldır. Bunun hesabını Orman ve yönetimi vermek durumundadır. Fikret Orman ile beraber yönetime gelmiştik. Neden geldik? FEDA diye geldik. Borçları temizleyip Beşiktaş düzlüğe çıkacaktı. Ama bugün borç 3 milyara yaklaştı belki de daha fazladır. Ben de kanaat olarak borcun çok olduğunu düşünüyorum. Ben, bu yanlışlara ortak olmamak için istifa etmiştim.

Levent Erdoğan: ”Beşiktaş’ın transfer yapma şansı yok”

Beşiktaş ekonomik olarak çok kötü durumda. 2026 yılına kadar gelirler satılmıştır. Büyük fedakarlık yapan Ahmet Nur Çebi mücadele ediyor. Ama altından kalkılması zor bir durum. Yapılacak bağışların da sınırları belli. Beşiktaş adım adım geriye gitmekte ve taraftar da büyük üzüntüyle bunu izliyor. Beşiktaş’ın transfer yapma şansı da yok. Limiti doldu. Ancak; kiralık oyuncu alabileceklerini düşünüyorum. Bunun dışında transfer yapabilme sınırı yok. Zaten para edebilecek futbolcu da Beşiktaş’a lazım olan futbolcu. Satılırsa zorluk çekilir. Şu anda transfer yapma imkanı mevcut değil. Bu bakımdan da üzüntülü günler yaşıyoruz.

“İbra edilmek paçayı kurtarmak anlamına gelmiyor”

Mevcut durumda suçlanan kişi Fikret Orman. İmza yetkilisi ve sorumlu olarak görünen Orman’dır. Bırakın ibra etmeyi… İster A.Ş’de ister derneklerde olsun, her zaman ibra edilmiş olmak paçayı kurtarmış anlamına gelmez. Hukuksuzluk varsa mutlaka hesabı sorulur. Kötü idare, basiretsizlik… Bunların hepsi sorumluluğa girer. Yapılan fiilin şekline göredir. İbra edilmemek sebebiyle hesap verilecektir.

“Orman’ın kendisini aklamaya çalışması onun adına artı olur”

Olayın iç yüzüne vakıf olmayan kongre üyeleri, ibra edilmeme şartları olsa bile ibra edebiliyor. Ama ibra edilmek kurtulmak anlamına gelmiyor. İbrada da ibra olmasa da hesap verilir. Kusurların boyutları değişiktir. Her hareket ve yanlışlığın karşılığı vardır. FEDA yılı deyip de gelip, borcu bu kadar yükseltenler iyi bir idare var diyemezler. Sayın Orman aksini iddia ederse, kendisini mahkemede aklamaya çalışır. Bu da onun için artı olur. Ortada büyük bir suçlama ve sebep olunan yanlışların düzeltilmesi adına yapılmış bir hareket var.

Sebepsiz zenginleşme iddiaları için ne diyor?

Fikret Orman sebepsiz zenginleşti iddiasında bulunacak değilim. Sebepsiz zenginleşme olayı oluşmuştur diye kimse yargıda bulunamaz. Hesap vermek durumundadır. Göreve gelen yöneticiler de girişte mal beyanında bulunmalıdır. Böyle bir iddia öne süren olursa, mal beyanında değişiklik olup olmadı diye sorabilir. Ortada yapılmış hatalar ve yanlışlar var. Kademe kademe bu borç oluştu. Onların incelenmesi neticeyi ortaya çıkarır.

“Orman kendisini aklarsa ben mutlu olurum”

Fikret Orman benim dostum olabilir. Ama Beşiktaş da senelerimi bağladığım bir kulüptür. Sayın Orman’ın şahsını değerlendirmiyorum. Beşiktaş’ı kim bu duruma düşürdüyse hesap vermeli. Böyle düşünüyorum. Fikret Orman çıkar da kendisini aklarsa ben mutlu olurum. Yoksa bu sorumluluğun altında kalacaktır. Çok sayıda kongre üyesinin görüşü bu doğrultudadır.

Senin için hazırladığımız haberler