Lewandowski böyle istedi! Wolfsburg yenilgiyle tanıştı

17.12.2020 - 00:27 | Son Güncellenme: 17.12.2020 - 00:27

Almanya Bundesliga'da Bayern Münih kendi sahasında daha önce hiç yenilgi yüzü görmeyen Wolfsburg'u 2-1 yenerek zirve takibini sürdürdü. Bavyera takımının golleri Polonyalı yıldız Robert Lewandowski'den geldi. İşte karşılaşmanın detayları...

Lewandowski böyle istedi! Wolfsburg yenilgiyle tanıştı

AJANSSPOR

Bundesliga'nın önemli maçında Bayern Münih, kendi sahasında daha önce hiç yenilgi almayan Wolfsburg ile karşılaştı.

Maçın 5. dakikasında Maxmillian Philipp Wosburg'u deplasmanda 1-0 öne geçti.

Bayern Münih ilk yarıyı 1-0 yenik kapamak üzereyken devreye golcüsü Robert Lewandowski girdi. 45+1'de attığı golle maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Bavyera ekibi 50. dakikada yine Lewandowski'nin bulduğu golle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında gol olmayınca Wolfsburg Bundesliga'da ilk yenilgisini aldı. Bayern'in kalecisi Neuer başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti. Bayern Münih'in kaleyi bulan iki şutu da gol olurken Wolfsburg kaleyi bulan 6 şuttan 1 gol çıkardı.

Lewandowski gole doymuyor

Bundesliga'da bu sezonda Robert Lewandowski fırtınası yaşanıyor. Polonyalı oyuncu, Wolfsburg karşısında kaleye çektiği 3 şutta 2 gol buldu. İlk 12 haftada 10 maça 11'de çıkan gol makinesi, bir maçta da sonradan oyuna girdi. Lewandowski, Schalke'ye 1, Herta Berlin'e 4, Bielefeld'e 2, Frankfurt'a 3, Dortmund'a 1, Stutgart'a 1, Union Berlin'e 1 ve Wolfsburg'a 2 gol atmayı başardı. Ligde 15 golü bulunan başarılı oyuncu 4 asist yaptı.

Ligin zirvesinde dev maç

Bavyera ekibi bu cumartesi ligin tek yenilmeyen takımı ve lider durumda olan Bayern Leverkusen ile karşılaşacak. Köln'ü deplasmanda 4-0 yenen Leverkusen 28 puanla Bundesliga'nın zirvesinde bulunuyor. Leverkusen'i 27 puanla Bayern Münin ve RB Leipzig takip ediyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler