LGS tercihleri e-okul! MEB LGS tercihleri nasıl yapılır?

20.07.2020 - 16:51 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 16:51

LGS tercihleri bugün başladı. Milyonlarca öğrenci e-okul giriş sistemi üzerinden LGS tercihlerini yapabiliyor. İşte, e-okul LGS tercihleri

E-okul girişi LGS tercihleri ile başladı. Türkiye ve il geneli yüzdelik dilim görüntüleme ekranı aracılığıyla öğrencinin aldığı LGS puanı ile birlikte hesap yapan tercih robotu, yüzdelik dilimlere göre fen ve sosyal bilimleri lisesi, anadolu liseleri, mesleki ve teknik liseleri, imam hatip liseleri için ayrı veri dökümleri sağlıyor.

LGS TERCİH ROBOTU 2020

LGS lise tercih robotu yüzdelik dilimler, taban puanlar gibi verileri öğrenciler ve öğretmenlerle buluşturacak. LGS tercih robotuna aşağıdaki ekrandan ulaşabilirsiniz.

E-OKUL LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.

Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10 okul; pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki "yeşil" renk öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları; "mavi" renk komşu kayıt alanında yer alan okulları; "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.

Senin için hazırladığımız haberler