Lider Başakşehir, Rize'den 3 puanla döndü!

10.11.2018 - 17:30 | Son Güncellenme: 10.11.2018 - 20:30

Spor Toto Süper Lig'in lideri Medipol Başakşehir, 12.hafta maçında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Zorlu maçta gülen taraf 2-0'lık skorla konuk takım oldu.

Lider Başakşehir, Rize'den 3 puanla döndü!

Spor Toto Süper Lig’in 12.haftasında Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir takımları karşı karşıya geldi.

Başakşehir istediğini almayı bildi

Çaykur Didi Stadı’nda oynanan ve hakem Halil Umut Meler’in yönettiği maçı konuk takım Başakşehir 2-1 kazanan taraf oldu.

Visca asistleriyle dikkat çekti, iş ikinci yarıda bitti

İlk yarısı golsüz biten mücadelede Başakşehir’in gollerini 52.dakikada Manuel da Costa ile 64.dakikada Riad Bajic attı. Kaydedilen iki golde de asisti yapan isim Edin Visca oldu. Rizespor’un tek golü ise 79.dakikada Vedat Muriç’ten geldi.

Başakşehir zirvedeki yerini sağlamlaştırdı

Alınan bu sonucun ardından Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir 27 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Okan Buruk’un çalıştırdığı Rizespor’un galibiyet hasreti ise 6 maça çıkmış oldu.

Bir sonraki maçların fikstürü

Süper Lig’de bir sonraki hafta Medipol Başakşehir deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak. Rizespor ise deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile 3 puan mücadelesi verecek.

Maçtan detaylar...

Stat: Çaykur Didi 

Hakemler: Halil Umut Meler, Kerem Ersoy, Cevdet Kömürcüoğlu 

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Orhan Ovacıklı (Dk. 64 Süleyman Koç), Brabec, Koray Altınay (Dk. 45 Ali Çamdalı), Mehmet Uslu, Saadane, Robin Yalçın, Umar, Samudio (Dk. 76 Gladkyy), Boldrin, Vedat Muric

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caicara, Epureanu, Da Costa, Clichy, Mahmut Tekdemir (Dk. 75 Emre Belezoğlu), İrfan Can Kahveci (Dk. 84 Gökhan İnler), Visca, Mossoro (Dk. 66 Arda Turan), Napoleoni, Bajic

Goller: Dk. 52 Da Costa, Dk. 64 Bajic (Medipol Başakşehir), Dk. 79 Vedat Muric (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 41 Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Dk. 42 Robin Yalçın, Dk. 90+1 Saadane (Çaykur Rizespor)

Maçtan dakikalar...

1. dakikada savunmanın arkasına atılan pasta Visca'nın sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

20. dakikada sol kanattan Mehmet Uslu'nun ceza sahası içerisine ortasında Vedat Muric'in kafa vuruşunda, kaleci Mert Günok meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı.

24. dakikada Samudio'nun ara pasında ceza sahası içerisine giren Vedat Muric'in yerden vuruşunda, kaleye gitmekte olan topu Mert Günok yatarak kornere çeldi.

26. dakikada Visca'nın savunmayı geçtikten sonra sağdan ceza sahası içerisine ortasında, altı pas üzerindeki Napoleoni boş kaleye istediği vuruşu yapamayınca, konuk ekip mutlak golden oldu.

38. dakikada Mossoro'nun sağdan ceza sahası içerisine ortasında altı pas üzerindeki Bajic'in plase vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

52’nci dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Visca’nın ortasına ön direkte iyi yükselen Da Costa'nın kafa vuruşu yan direğe çarparak ağlarla buluştu: 0-1.

64’üncü dakikada Visca'nın pasıyla arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Bajic, topu boş ağlarla buluşturdu: 0-2.

79’uncu dakikada Umar topla ceza sahasına girdi, topu penaltı çizgisi üzerindeki Muriqi’e gönderdi. Bu oyuncunun plase vuruşu kale direğinin yanından filelerle buluştu: 1-2.

Senin için hazırladığımız haberler