Lig ne zaman başlayacak? Özdemir açıkladı...

30.03.2020 - 09:46 | Son Güncellenme: 30.03.2020 - 09:51

Koronavirüs tehdidi sebebiyle Türkiye'de de lig maçlarına ara verilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, ligin yeniden başlayacağı tarih konusunda açıklamalar yaptı. Ligler ne zaman başlayacak?

Lig ne zaman başlayacak? Özdemir açıkladı...

Koronavirüs salgını sonrasında Türkiye'de liglerin ne zaman oynanacağı konusu çokça tartışılmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin akıbetiyle ilgili son durumu açıkladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, Özdemir ile yaptığı konuşması köşesine taşıdı. İşte o sözler... 

Türk futboluyla ilgili merak edilen soruları sordu

Türkiye Futbol Federasyonu, COVID-19 riski sebebiyle liglerin ertelendiğini duyurmuştu. Nihat Özdemir ile konuşan gazeteci Fatih Çekirge, Türk futboluyla alakalı merak ettiği soruları sordu. Ligler ne zaman başlar? TFF binasında durum ne? Bu sorular yanıt buldu. 

-TFF olarak durum nedir?

“Şu anda bütün binayı neredeyse boşalttık. Nöbetçi usulü çalışıyoruz.”

- Bu durumda ligler ne olacak?

“Hep birlikte gözlüyoruz. Şu anda dünyaya bakıyoruz. UEFA’nın alacağı kararlar, elbette bizim ülkemizdeki durum... Bunlar düzelmedikçe, netleşmedikçe karar alınamaz.”

-Yani size göre muhtemel bir tarih bile mi yok?

“Belirsiz, belirsiz, belirsiz... Ne desek boşuna olur. Dünyaya ve ülkemize bakıyoruz. Nasıl seyredecek göreceğiz. Yaşanan olay çok ciddi. Sonuçları da ortada. Karar almak öyle kolay değil.”

Gazeteci Fatih Çekirge'nin Özdemir ile yaptığı sohbetten çıkardıkları...

Fatih Çekirge, sohbetten çıkardığı izlenimi ise şu sözlerle ifade etti: 

1) Ligler için öyle kısa/orta vadede bir başlangıç beklemeyelim.

2) Belli ki önümüzde uzun bir maraton var.

3) İptal olur mu? O da belirsiz. Belirsizliğin ayları bulması halinde çok daha radikal kararlar da alınabilir... (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler