Ligin kaderi yarın belli olacak! Hakemler, TFF Başkanı ile bir araya gelecek

14.12.2023 - 14:00 | Son Güncellenme: 14.12.2023 - 14:10

Halil Umut Meler'in uğradığı saldırının ardından 19 Aralık'ta başlayacağı açıklanan liglerin kaderi yarın Riva'da hakem temsilcileri ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bir araya geleceği toplantıda belli olacak.

Ligin kaderi yarın belli olacak! Hakemler, TFF Başkanı ile bir araya gelecek

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca maçın orta hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atmış, yere düşen Meler sahaya giren bazı kişiler tarafından tekmelenmişti.

Faruk Koca ve iki şüpheli tutuklandı

Güvenlik güçleri tarafından sahadan çıkartılan Halil Umut Meler tedavi için hastaneye kaldırılırken, Faruk Koca ve iki şüpheli mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Ligler 19 Aralık'ta başlayacak

Yaşananların ardından ligler Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla süresiz olarak ertelenmişti. Dün TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından düzenlenen basın toplantısında bu hafta sonu oynanması planlanan 16. hafta karşılaşmalarının 10 Ocak'a ertelendiği, liglerin 19 Aralık Salı günü oynanacak olan Süper Lig'in 17. hafta karşılaşmalarıyla başlayacağı açıklanmıştı.

Hakemler yarın TFF Başkanı ile görüşecek

Radyospor'da Aygün Özipek'in canlı yayın konuğu olan eski hakem Deniz Ateş Bitnel yarın Riva'da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile hakemlerin temsilci olarak seçtiği bir heyetin bir araya geleceğini açıkladı.

İlgini Çekebilir
Kulüpler Birliği'nde radikal karar: TFF'nin istifası istendi
Habere Git

İsteklerini TFF'ye iletecekler

Bitnel, Süper Lig hakemlerinin kendilerini temsilen seçtikleri bir heyetin yarın TFF Başkanı Büyükekşi ile bir araya gelerek isteklerini ileteceklerini söyledi. 

İstekleri kabul edilmezse maça çıkmayacaklar

Hakemler, TFF Başkanı ile yapılan görüşmede istekleri kabul görmezse 19 Aralık'ta oynanacağı açıklanan 17. hafta karşılaşmalarına mazeret bildirerek çıkmayacaklar. 

TFF istifa ve kongre kararı almak zorunda kalabilir

Hakemlerin isteklerinin karşılanmaması nedeniyle maçlara çıkmama ihtimali TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulunu büyük bir krize sokacak. Bu durumda Büyükekşi ve yönetiminin istifa ederek, olağanüstü kongre kararı almak zorunda kalabilir. 

Hakemler ortak açıklama yapmıştı

Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden meslektaşları yaptıkları ortak basın açıklamasında "Yaşananları herkes gördü. Şu anda hakemlik ve futbol konuşacak ve düşünecek halimiz yok. Şu an düşünebildiğimiz tek şey, Halil Umut Meler'in sağlığına ve ailesine bir an önce kavuşması. Sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak tekrar bir araya gelerek kendisi ve geleceğimizle ilgili karar vereceğiz." ifadelerini kullanmışlardı. 

Senin için hazırladığımız haberler