Liglerin ertelenmesine kulüplerden ilk tepki

19.03.2020 - 18:22 | Son Güncellenme: 19.03.2020 - 18:26

Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süper Lig'in askıya alındığını açıkladı. Kulüpler ligin ertelenmesinin ardından ne açıklamalar yaptı? İşte detaylar...

Liglerin ertelenmesine kulüplerden ilk tepki

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun tüm spor müsabakalarının ertelenmesine yönelik açıklamasının ardından kulüplerden de açıklamalar geldi.

Galatasaray: "Bundan sonra yapılması gereken tek şey..."

Liglerin ertelenmesinin ardından Galatasaray Kulübü bir açıklama yayımladı.

Sarı-kırmızılı kulübün konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu önderliğinde federasyon başkanlarının katıldığı toplantı sonrasında futbol, basketbol, voleybol ve hentbol maçlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyuruldu.

Sahada mücadele eden tüm spor ailesinin sağlığını gözeten bu haklı ve doğru karar için Spor Bakanlığımıza, ilgili tüm Federasyon ve Kurullara, başından beri liglerin ertelenmesi gerektiğini savunan Kulüp olarak teşekkür eder, salgın riskinin kalkmasıyla maçların tekrar oynanacağı ortama en kısa zamanda dönülmesini temenni ederiz.

Bundan sonra yapılması gereken tek şey devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın, yetkili bilim insanlarının yönerge ve talimatlarına, her aşamada titizlikle uymaktır.

Tedbir ve panik birbirinin zıddıdır. Panik yapmadan tüm önlemlere uymaya devam etmemiz gerektiğini ısrarla hatırlatırız."

Trabzonspor: "Her şeyin başı sağlık"

Trabzonspor'un açıklaması şu şekilde:

Pes etmedik, vazgeçmedik; hayallerimizi sadece erteledik! Çünkü her şeyin başı sağlık! Stadyumumuzda birbirimize sarılıp zaferlerle coşacağımız, taraftarlarımızla bir arada olacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Fenerbahçe: "Liglerin geçici süreyle askıya alındığı açıklanmıştır"

Fenerbahçe'nin açıklaması şu şekilde:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da yapılan toplantı sonucunda, COVID-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında liglerin geçici süreyle askıya alındığı açıklanmıştır.

Eskişehirspor: "Sağlıklı günleri iple çekiyoruz"

TFF 1. Lig ekibi Eskişehirspor'un yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, federasyon başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile korona virüs salgınına yönelik yaptığı toplantı değerlendirmesi sonucunda ligimizde erteleme kararı alınmıştır. Karar doğrultusunda takımımızın antrenmanlarının TFF’nin belirleyeceği takvim neticesinde yeniden programlanacağını ve sağlıklı günlerde yeniden taraftarımızla bir araya geleceğimiz günleri iple çektiğimizi tüm camiamıza ve büyük taraftarımıza bildiririz

Denizlispor: ''Maskelerimizi taktık, eldivenleri unutmayın.''

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizdeki tüm spor müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmiştir.Biz tedbir uyarılarına kulak verip maskemizi taktık ama eldivenimizi unutmuşuz. Siz unutmayın, bireysel ve toplumsal sağlığımızı tehlikeye atmayın.

Senin için hazırladığımız haberler