Linnes: 'Şampiyonluk meşalesinin yandığını hissettik'

21.05.2018 - 20:31 | Son Güncellenme: 21.05.2018 - 20:31

Linnes: 'Şampiyonluk meşalesinin yandığını hissettik'

 Galatasaray'ın başarılı isimlerinden Martin Linnes, şampiyonluğun ardından beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Linnes'in öne çıkan açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Son düdük çaldığında neler hissetti?

"İnanılmaz heyecanlı dakikalar yaşadık. Kendimi çok şanslı hissettim. Sezonun her döneminde en iyi takım Galatasaray'dı ve son dakika şampiyonluk meşalesinin yandığını hissettik."

"Şampiyonluk yolunda bence üç önemli faktörü var;

1-) Takım arkadaşlarımın özverili olması.

2-) Fatih Hoca ile inanılmaz ruh geldi.

3-) Taraftarlarımız çok çok önemliler.

Takımın beraberliği, bütünlüğü ve Fatih hocamızın gelmesini söyleyebilirim."

Fatih Terim değerlendirmesi

"Fatih hocamızın gelişiyle beraber o karizması ve herkesin ona duyduğu saygı, sevgi var. Bize aşıladğı öz güven. Bize verdikleri ile beraber bizdeki enerjiyi daha üzerine katladı diyebilirim. Fatih hocamızdan sonra derbi karnesi de çok çok iyiye giti."

İç saha performansı

"İç saha oyunu performansında en önemli etken taraftarımız. Çok isteyen, hırslı bir taraftarımız var. Taraftarımızın inanılmaz büyük bir desteği var. Deplasman karnemizi bir dahaki sene daha da düzeltmeliyiz ama bu performanısımız da şampiyonluğa yetti."

Fatih Terim, Linnes'te neleri ortaya çıkardı?

"İyi bir performans göstermek istiyorsanız mutlaka takımın da iyi oynaması gerekiyor. O zaman bireysel yetenek de ortaya çıkıyor. Linnes olarak hocamızın gelmesinden sonra ofansif olarak daha katkı verdiğimi düşünüyorum. Takım defansı olarak da hemen hemen 6 maçta gol yemedik. Dörtlü defansta daha iyiye gittik."

Linnes, Galatasaray'da devam edecek mi?

"Bu sene bakıldığı zaman 28 maç oynadım. İlk günden bu yana en iyi sezonum diyebilirim. İlk 11'in oyuncusu olmaktan tabii ki çok mutluyum. Hedefim seneye de daha üzerine koyarak devam etmek. Bir sene daha kontratım var ama takdir hocamın ve yönetimin.  Bu şehirde yaşamak ve olmaktan dolayı ailem ve ben çok mutluyum. Burada mükemmel yıllar geçiriyorum. Umarım seneye de devam ederim."

Kısa kısa değerlendirmeler

Muslera yorumu

"Tam bir centilmen olarak söyleyebilirim. Biraz da bunu açarsak eğer; bir kere çok önemli bir kaptan. Tabii ilk kaptan Selçuk ama Muslera da ikinci kaptanımız. Yeni gelenleri bir arada toparlayan bir insan."

Gomis yorumu

"Gomis'i profesyonel ve golcü olarak nitelendirebilirim. Her antrenman sonunda  ekstra çalışan bir oyuncu. Bu da zaten onun ne kadar golcü olduğunu gösteriyor. Attığı 29 gol var ve gol kralı oldu."

Yeni sezon forması

"Bence fantastik, çok çok güzel bir forma olmuş. Renkler zaten mükemmel ve Türk bayrağı var. Bir an önce yeni sezon başlasın ve biz de yeni forma ile maçlara başlayalım." (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler