Liverpool avantajı kaptı!

16.08.2017 - 00:02 | Son Güncellenme: 16.08.2017 - 00:02

 

AJANSSPOR  DIŞ HABER - İsa Kethüda -  Şampiyonlar Ligi Play Off 1. maçında Hoffenheim ile Liverpool Rhein Neckar Arena'da karşılaştı.

Liverpool, Şampiyonlar Ligi Play Off 1. maçında deplasmanda Hoffenheim'i 2-1 mağlup etti ve 2. maç için büyük avantaj sağladı.

Maça hızlı başlayan Hoffenheim, 10. dakikada Lovren'in Serge Gnabry'ı düşürmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi.  Penaltıyı kullanan Andrej Kramaric kaleci Smon Mignolet'i geçemedi. Bu pozisyondan hemen sonra Mohamed Salah, Hoffenheim kalecisi Oliver Baumann ile karşı karşıya kaldı ve topu kalecinin solundan auta gönderdi.

Maçın 34. dakikasında Liverpool'un 18 yaşındaki oyuncusu Trent Alexander Arnold frikik golüyle Liverpool'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
Trent Alexander-Arnold, 9. maçında Liverpool formasıyla ilk golünü böylece Şampiyonlar Ligi'nde atmış oldu.  Trent Alexander-Arnold, Liverpool'un efsane forvet oyuncusu Michael Owen'dan sonra Liverpool'un Avrupa kupalarındaki en genç golcüsü oldu. Ayrıca Trent Alexander-Arnold, bundan 8 yıl önce Liverpool'un efsane kaptanlarından Jamie Carragher'in kolunda Şampiyonlar Ligi maçına çıkmıştı.

Maçın 63. dakikasında Jordan Henderson'un yerine giren James Milner, 73. dakikada sol dip çizgiden içeri doğru yaptığı ortada top Hoffenheim savunmasında Havard Nordtveit'e çarptı ve ağlara gitti. Liverpool deplasmanda skoru 2-0 yaptı.

Maçın son dakikalarına doğru baskılarını artıran Hoffenheim, 86. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Mark Uth topu göğsüyle önüne aldı ve düzgün bir vuruşla skoru 2-1 yaptı.

Uzatma dakikalarında ceza sahası içine yapılan ortada kafa vuruşu yapan Vogt topu az farkla üstten aute gönderdi ve Liverpool deplasmanda Hoffenhemim'i 2-1 mağlup etti. 

Hoffenheim'da Türk asıllı Alman oyuncu Kerem Demirbay, Liverpool'da isa Emre Can maçta 90 dakika forma giydi.

Rövanş karşılaşması 23.08.2017 Çarşamba günü Liverpool'un sahasında oynanacak.

Maç sonu Trent Arnold hakkında konuşan Jürgen Klopp, "Serbest vuruşu kullanmasını ben istedim. Benim kararımdı. U23 maçları bana yardımcı oluyor. Ben Woodburn ve Trent daha çok pratik yapmalı.

Mignolet'in kurtardığı penaltı hakkında da konuşan Klopp, "Mignolet'in merkez de kalmasını kaleci antrenörümüz John (Achterberg) söyledi. Mükemmel bir işti.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Karabağ (Azerbaycan) - Kopenhag (Danimarka): 1-0

Sporting Lizbon (Portekiz) - FCSB (Romanya): 0-0

Hoffenheim (Almanya) - Liverpool (İngiltere): 1-2

Young Boys (İsviçre) - CSKA Moskova (Rusya): 0-1

APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Slavia Prag (Çekya): 2-0

Senin için hazırladığımız haberler