Liverpool 2-0 Everton (Yazılı Özet)

14.02.2023 - 00:52 | Son Güncellenme: 14.02.2023 - 01:15

Premier League'de Liverpool, Merseyside derbisinde Everton'u Mohamed Salah ve Cody Gakpo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti ve 4 maç sonra kazanmayı başardı.

Liverpool 2-0 Everton (Yazılı Özet)

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier League'in 23. haftası Merseyside derbisine sahne oldu. Everton'u Anfield Road'ta ağırlayan Liverpool karşılaşmadan 36. dakikada Mohamed Salah ve 49. dakikada Cody Gakpo'nun attığı gollerle 2-0 üstün ayrıldı. Jurgen Klopp'un öğrencileri bu sonuçla ligde 4 maçın ardından galip gelmiş oldu.

Liverpool Şampiyonlar Ligi'nden uzak

Liverpool bu galibiyetle puanını 32'ye yükseltti ve 9. sıraya çıktı. Jurgen Klopp'un ekibinin Şampiyonlar Ligi biletini kapmak için 4. sıradaki Newcastle United ile aralarında tam 9 puan bulunuyor.

Gakpo golle tanıştı

Liverpool'un ara transfer döneminde PSV Eindhoven'dan kadrosuna büyük umutlarla kattığı genç yıldız Cody Gakpo, İngiliz ekibiyle çıktığı ilk 6 maçta gol bulamadı. Hollandalı forvet bugün maçın 49. dakikasında Trent Alexander Arnold'un pasında topu ağlarla buluşturarak yeni takımıyla ilk kez gol atmış oldu.

İlgini Çekebilir
Premier League ekibinden depremzedelere yardım!
Habere Git

Everton ateş hattında

Geçtiğimiz günlerde kötü gidişatın sürmesi sonrası teknik direktör Frank Lampard ile yollarını ayıran Everton, bu koltuğa eski Burnley Menajeri Sean Dyche'ı getirdi. Dyche yönetiminde ilk maçında lider Arsenal'ı 1-0 mağlup eden Everton, bugün aldığı yenilgi ile 18 puanda kaldı ve düşme hattınadn kurtulamadı.

Formalar depremzedelere

İki ekip hafta içi yayınladıkları açıklamada karşılaşmada giyilen formaların açık arttırma ile satılıp Türkiye ve Suriye'deki deprem mağdurlarına bağışlanacağını duyurdular.

Premier League'den dev bağış

Premier League yönetimi geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada bu hafta oynanancak maçlarda depremzedeler için siyah pazubent takılacağını ve maçlardan önce saygı duruşu yapılacağını belirtti. Aynı açıklamaya, ligin deprem bölgesine 1 milyon Sterlin bağışlayacağı da eklendi.

İlgini Çekebilir
Olimpiyat komitelerinden 1 milyon dolar
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler