Löw, Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Flick'i yazdı

24.08.2020 - 15:42 | Son Güncellenme: 24.08.2020 - 15:43

Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, Bayern Münih'le Şampiyonlar Ligi kupasını Hansi Flick hakkında bir yazı yazdı.

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, bir dönem yardımcılığını yapan Bayern Münih Teknik Direktörü Hansi Flick ile ilgili Bild gazetesinde bir yazı kaleme aldı. Bu sezon yaptığı üçleme ile adını tün dünyaya ezberlettiren Flick ile ilgili çok güzel sözler söyleyen Löw’ün yazdığı yazı şu şekilde:

"Hansi Flick’i kişisel olarak 2006 Dünya Kupası sonrası Jürgen Klinsmann’dan görevi almamla birlikte tanıdım. Çünkü bir yardımcıya ihtiyacım vardı. Milli Takım Menajeri Oliver Bierhoff bana Hansi’yi tavsiye etti. Onu 2000-2005 yılları arasında Hoffenheim’daki (o dönem 3. Lig kategorisinde olan Bölgesel Güney Ligi takımı) çalışmalarından biliyordum ama hepsi o kadardı. Bizim ilgilendiğimiz sırada ise Salzburg’da çalışıyordu.

Kendisi ile daha sonra haberleştik ve Münih’te buluştuk. Hansi ilk konuşmamızda futbol görüşleri, fikirleri, tavrı, açıklığı, heyecanı ve açık kalpliliği ile beni hemen etkiledi. Böylece kendisi ile çalışmaya karar verdik.

Şakacılığı da özelliklerinden biridir

Hansi takımımıza kaleci antrenörümüz Andy Köpke ile birlikte hemen zenginlik kattı. Hem insan hem de bir uzman olarak. Görevleri aramızda paylaştık, fikir alışverişi yaptık ve birbirimiz harika bir şekilde tamamladık. Daha önemlisi karşılıklı güvendik.

Evet, Hansi çok iyi bir çalışma arkadaşıydı. Çok şeyi o organize etti ve en ufak ayrıntısına kadar detaylandırdı. Bu işi gerçekten çok başarılı yapardı. Hatta daha ötesini de görürdü. Felsefemizden ayrılmadan, yeni fikirlerle sürekli katkıda bulunurdu. Ona her zaman güvenebilirdiniz. Çünkü dürüst, açık, insanlara anlayışla yaklaşan onlara ilham veren, ikna eden, karşılıklı diyaloğu ve ekip çalışmasını seven bir yapısı vardır. Ayrıca mizah anlayışı ve şakacılığı da onun özelliklerindendir.

Brezilya’da birlikte dünya şampiyonu olduk. Bu başarı bizi ebediyen birbirimize bağladı. Turnuva sonrası kendisini kişisel olarak geliştirmek ve başka bir yol çizmek istediğini biliyordum. O sırada Robin Dutt DFB’de sportif direktörlük görevini bırakmıştı. Biz de kimin böyle bir role soyunabileceğini düşündük. Tabii ki aklımıza Hansi Flick geldi. Çünkü DFB’yi, yapısını, insanları iyi tanıyordu ve oyuncu yetiştirme konusunda çok bilgiliydi ve kulüplerle çok iyi bağlantıları vardı.

Benim için sürpriz olmadı

Hansi, Bayern Münih’te yardımcı antrenör olduğunda bu gelişim başta ben kimse için sürpriz olmadı. Çünkü o çok iyi ve oyuncular tarafında inanılmaz saygı gören bir kişi. Bir takımı geliştirip, yönetip ileriye taşıyabilir. Bu başarıların gelmesi benim için zaten beklenen bir sonuçtu.

Hansi’nin öne çıkan iki önemli özelliği var:

Birincisi: Felsefesi. Hansi, hücum oyununu ve ona şekil vermeyi çok seviyor; onu yönetmeyi değil. Topa çok sahip olan takıma, hücum çözümleri aşıladı. Bunlar o kadar iyi oldu ki, takımı taktik olarak bir adım daha öteye götürdü. Savunma oynayan takımlara karşı da Bayern daima çözüm üretebiliyor ve çok sayıda pozisyona girebiliyorlar.

İkincisi: Hansi’nin çok sempatik bir tarzı var. Bayern Münih gibi bir dünya kulübünde herhangi bir zor durumda karşılıklı konuşmalar ve anlayışlı olmak, özellikle de özel hayatla ilgili olanlarda, çok önemlidir. Bayern’de oyuncular her zaman için 'Teknik direktörümüz beni dinliyor, beni ciddiye alıyor ve benimle ilgileniyor' duygusuna sahip. Bir aile havası oluşmuş durumda. Ama her şeye rağmen de sert ve disiplinli ve prensiplerinin her zaman arkasında.

Bu mesleki ve insani özellikler onu iyi bir teknik direktör yapıyor. Takım çok homojen. Oynamayan oyuncular da durumu kabulleniyor çünkü Hansi onlarla hep konuşuyor. Gerekirse menajerlerini de konuşmalara dahil ediyor böylece hepsi ortak hedefleri olduğu duygusuna sahip oluyor. Hansi’nin Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması çok normal. Çünkü o zaten bir Dünya şampiyonu."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler