Lucescu'dan flaş açıklama! 'Türk oyuncuların en büyük problemi....'

22.03.2018 - 10:33 | Son Güncellenme: 22.03.2018 - 10:33

Lucescu'dan flaş açıklama! 'Türk oyuncuların en büyük problemi....'

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İrlanda maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Sözlerine takımın yapısından bahsederek başlayan Lucescu, "Oyuncu ekibimizin yarısı yurt dışında gelebilecekler var. Gelemeyecekler de var. Emre Mor, Enes Ünal kulüp değiştirdiler ve bireysel becerileri yüksek. Kendi kulüplerinde şu anda önemli futbolcu konumundalar. Büyük yetenekli oyuncuların yanında oynamak onlara ve Milli takıma fayda sağlıyor. Gençlerle birlikte iyi bir çekirdek oluşturmak istiyoruz. Bu sefer Emre Mor bizimle birlikte olamayacak. Kulüp doktorunun gönderdiği rapor da vardı. 38 derece ateşi varmış. Cengiz küçük bir sakatlık yaşadı. Onunla ilgileniyoruz. Hepsi birlikte oynayacaklar, elimizde iyi oyuncular var. Umut ediyorum iyi olacağız" dedi. 

Kasım ayından bu yana birçok maç izlediğini ifade eden Lucescu, Milli takıma çağrılmayan futbolcularla ilgili de konuştu. Lucescu, "Kolay değildi. Kasım ayından beri oyuncularımı görmedim. 50 maçtan fazla oyuncularımı takip ettim. Şu anda Milli takımda olmayan oyuncular ilerleyen bölümlerde olabilirler" diye konuştu. 

Türk oyuncuların en büyük sorunun 10 numara pozisyonunda oynamak olduğunu belirten deneyimli teknik adam, Hakan Çalhanoğlu'yla ilgili de flaş açıklamalarda bulundu. Rumen çalıştırıcı, "Sitem tabii önemli. Fakat önemli olan oyunun dinamizmi. Hakan ve Cengiz kenar bölgelerinde oynayabilirler. Bizim başka sorunumuz var. Her futbolcu 10 numara poziyonunda oynamak istiyor. Oğuzhan, Emre Akbaba, Hakan Çalhanoğlu. Bazen sahada karışıklık oluyor. Arnuvutluk maçında sahada karışılık oldu. Ne yapılması gerekenleri oyuncu arkadaşlarımız zamanla anlayacak. Sonuçta oynadıkları bölge aynı. Milan'da ilk zamanlar Hakan sahada dolaşıyordu. Gattuso'yla birlikte ivme yakaladı. Genç Türk futbolcuların en önemli problemi 10 numara oynamak istiyorlar. 18 yıl önce de bu böyleydi" şeklinde konuştu. 

Lucescu sözlerini, "Bizim elimizde oyuncu grubunun yaşı belli. Tabii ki bu genç futbolcuların yanında tecrübeli oyuncular da olmalı. Yeni bir ekip kuruyoruz. 6-8 yıl aynı oyuncularla oynayan bir takım kurmak istiyoruz. Aynı seviyede birbirine saygı duyan oyuncu grubu kurmak istiyoruz"  diyerek tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler