Lucescu'dan flaş sözler!

08.10.2017 - 16:31 | Son Güncellenme: 08.10.2017 - 16:31

Lucescu'dan flaş sözler!

AJANSSPOR - Dünya Kupası'na katılma hakkını kaybeden A Milli Takım'da, teknik direktör Mircea Lucescu, Finlandiya ile yapılacak 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu son maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Lucescu'nun sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle: 

Şimdi her şeyden önce önümüzdeki maçı oynamamız lazım. Bu maçtan önce konuşmak olmaz. Maçı düşünüyoruz. Son 3 maçın 2'sini kazanan bir takıma karşı oynayacağız. İzlanda'nın aynısı diyebilirim. Bu yüzden dikkatli olmalıyız. Aynı zamanda dediğim gibi dikkatli olmamız lazım. Çok yazık oldu. İzlanda maçını basit bir şekilde kaybettik. İlk golü yedikten sonra takım kendine güvenini kaybetti. Yani kaybedilen bir oyun fakat oyuncularım çok üzüldü.

 

Daha güçlü bir ekip kurmak için hayat devam ediyor. Daha kuvvetli bir takım kurup turnuvalara hazırlanacağız. Amacım ve hedefim Milli takımda oynayabilecek oyuncuların kulüplerinde daha fazla süre almasını sağlamak. Umarım yurt dışındaki oyuncular da takımlarında süre alır ve bu da Milli takıma katkı sağlar. Genç Türk yetenekleri yurt dışına erken çıkmamalı! Burada kendini geliştirmeli. Türk antrenörlerin sorumluluğu olmalı. Milli takıma oyuncu yetiştirmek ve bu oyunculara güven aşılamaları lazım.

15 tane kulüpte oynayan oyunculardan kurulu ekibimiz var. 2-3 kulüpte oynayan oyunculardan Milli takım yaratamıyoruz. Zamanla harika bir Milli Takım kuracağımıza eminim.

İzlanda'ya karşı kaybettik. Oyun organizasyonun ne kadar önemli olduğunu gösteren bir takımdı. Bizden 8 kilometre fazla koştular. İstatistiklerde bizden iyilerdi ve bunun karşılığını aldılar. Artık geçmiş maçı konuşmanın mantığı yok. Kayıp büyük üzüntü yarattı.  Şimdi Finlandiya maçında iyi bir reaksiyon göstermeliyiz  Şu an üstümüzde bir baskı yok. Bu nedenle daha rahat oynayacağız. İzlanda maçındaki hataları bu maçta yapmayacağımızı düşünüyorum. Finlandiyalı oyunculara ve ekibe çok saygımız var.

Kulüplerdeki aynı durum devam ederse Milli takımda oynayan oyuncu bulmak zor olacak. Takımlarda oynaması gereken oyuncular olmalı. Milli takımda olmaları oyuncu için gurur kaynağı olmalı. Bunun için kulüplerinde oynaması lazım. Türk antrenörlerinin Milli Takım'a oyuncu yetiştirmeleri ve oyunculara güven aşılamaları lazım. Bu onların görevi.

Serdar Aziz kendi takımında oynadı. İlk gün antrenman yaptı, ikinci gün yapmadı. Tolga mesela "sakatım" dedi. Türk futbolu için önemli oyuncuydu. 1 aya ihtiyacı var. Minik detaylar var. Bunlara girmemek lazım. Futbol kulüpleri bu tür zamanları tanımıyorlar. Bu konuları konuşmayalım lütfen. Ben Milli takım oyuncularının kendi takımlarında çok önemli yerlerde olmalarını istiyorum. Yabancı oyuncularının üstlerine çıksınlar. Yoksa çok zor olacak. Bu konuda tecrübem var.

Ersun Yanal ve Şenol Güneş ile rekorlarımız var. Ancak şimdi bana 3 tane oyuncu alabileceğim bir kulüp söyleyin. Bu çok zor.  Sadece iki günüm var. Oyuncuları kazanacağım, analiz yapacağım ve baskı büyük. Zaman yok.

Senin için hazırladığımız haberler