Luis Diaz'ın babası serbest bırakıldı

09.11.2023 - 20:33 | Son Güncellenme: 09.11.2023 - 20:50

Liverpool'un yıldızı Luis Diaz'ın babası, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) üyeleri tarafından kaçırılmasının üzerinden yaklaşık 2 hafta geçtikten sonra serbest bırakıldı.

Luis Diaz'ın babası serbest bırakıldı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Premier Lig devi Liverpool'un yıldız futbolcusu Luis Diaz'ın babası kaçırılmıştı. Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) üyeleri tarafından kaçırılan Luis Manuel Diaz, yaklaşık 2 hafta sonra serbest bırakıldı.

Silahlı grup Diaz'ı insani komisyona teslim etti

Blu Radio'nun haberine göre, Luis Manuel Diaz, Perşembe günü Birleşmiş Milletler (BM) ve Katolik Kilisesi'nden oluşan bir insani komisyonuna silahlı grup tarafından teslim edildi.

Diaz, önümüzdeki saatlerde Kolombiya'nın La Guajira kentindeki ailesinin yanına halikopterle nakledilecek. Kolombiya Piskoposluk Konferansı, Luis Manuel'in serbest bırakılmasının ardından bir fotoğrafını sosyal medyada yayınladı.

Neler yaşandı?

Luis Diaz'ın babası Luis Manuel Diaz ve annesi Cilenis Marulanda 28 Ekim'de motosikletli silahlı adamlar tarafından durdurulup kaçırılmıştı. Marulanda, saatler sonra serbest bırakıldı.

Grup lideri Diaz'ın babasını yanlışlıkla kaçırdıklarını öne sürdü

Gerilla grubu daha sonra Kolombiyalı futbolcunun babasını mümkün olan en kısa sürede serbest bırakacağına söz vererek, kaçırılanın Luis Diaz'ın babası olduğunu bilmediklerini öne sürdü. Grubun bir lideri de Luis Manuel'in kaçırılmasının "bir hata" olduğunu kabul ederek, "Luis, Kolombiya'nın bir simgesi ve biz onu ELN'de de öyle hissediyoruz" dedi.

Golden sonra Diaz'dan özgürlük çağrısı

Luis Diaz, Liverpool'un Luton Town ile oynadığı maça çıkarak, sonradan girdiği oyunda beraberlik golünü attı. Luis Diaz, golden sonra formasını sıyırarak "Babaya özgürlük" yazan yazıyı kameralera gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler