Takım arkadaşından övgü: "Arda Güler bir cevher"

07.01.2024 - 09:16 | Son Güncellenme: 07.01.2024 - 10:03

Real Madrid formasıyla ilk maçına İspanya Kral Kupası'nda Arandina karşısında çıkan Arda Güler'e takım arkadaşı Joselu'dan övgü geldi. İşte detaylar...

Takım arkadaşından övgü: "Arda Güler bir cevher"

AJANSSPOR - HABER

Sezon başında Fenerbahçe'den 20+10 milyon euro karşılığında transfer olduğu Real Madrid'de üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bugüne oynama şansı bulamayan Arda Güler, eflatun beyazlı takımın İspanyal Kral Kupası'nda oynadığı Arandina maçında ilk kez forma giydi. 

Etkili futboluyla dikkat çekti

İlk 11'de başlayarak 59 dakika sahada kaldığı ilk maçında Arda Güler, pasları ve çalımları, etkili şutlarıyla maçın en dikkat çeken ismi oldu.

Frikikte direğe takıldı

Milli futbolcu, karşılaşmanın 18. dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Arda'nın sol çaprazdan yakın direği harika vuruşunda top direğe çarparak dışarı çıktı.

İlk maçında sergilediği güzel futbolla taraftarların alkışını alan Arda Güler, 59. dakikada yerini Valverde'ye bıraktı.  

"Arda Güler bir cevher"

18 yaşındaki milli futbolcumuza ilk maçının ardından bir başka övgü de Real Madrid'idn tecrübeli oyuncusu Joselu'dan geldi.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Real Madrid'in 33 yaşındaki forveti, "Arda Güler bir cevher, çok kaliteli. Arda Güler'e dedim ki, 'Sahaya çık ve oyundan keyif al'. Uzun süredir forma giyememişti. Ona sahip çıkmalı ve destek olmalıyız. Çünkü gerçekten çok iyi bir çocuk. Çok kaliteli ve özel bir yetenek. Devamı gelecektir." ifadelerini kullandı.

"Önemli olan takıma geri dönmesiydi"

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ise 18 yaşındaki futbolcusu için “Arda Güler yavaş yavaş seviyesini yükseltecek. Bu maçta kalitesini gösterdi. Önemli olan takıma geri dönmesiydi.” şeklinde konuştu.

İspanyol AS'tan Arda Güler yorumu

İspanya spor basınının önde gelen gazetelerinden AS da Arda Güler'in ilk maç performansını değerlendirdi. İşte AS'ın Arda Güler yorumu:

"Ancelotti, Bellingham rolünü takımın açık ara en hayalperest oyuncusu Arda'ya verdi. İlk izlenim, beklenenden daha geniş bir etki alanına sahip, memnun etme arzusu olan, çok katılımcı bir oyuncudan bahsediyoruz. Maçın üçte birlikte bölümünde Adrian Alvarez'in koruduğu kalenin direğine takıldı. Madrid'e cebinde utangaç bir futbolcunun izleriyle gelmişti. Maçın sonraki bölümünde uzun süre maç temposundan uzak kalmış olmanın etkisiyle yorgunluk onu tüketmeye başladı ve Carlo onun için 60 dakikanın yeterli olduğuna karar verdi. Gerçek şu ki, Arda kenara gelince Madrid'in yaratıcılığı, kanatlardaki hareketliliği azaldı."

Senin için hazırladığımız haberler