Trabzonspor'da Abdulkadir Ömür, Göztepe maçı sonrası konuştu

12.03.2022 - 20:49 | Son Güncellenme: 12.03.2022 - 23:19

Süper Lig'in 29. haftasında evinde Göztepe'yi 4-2 mağlup eden Karadeniz ekibi Trabzonspor'da Abdulkadir Ömür maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

Trabzonspor'da Abdulkadir Ömür, Göztepe maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in açık ara lideri Trabzonspor, 29. hafta maçında Göztepe'yi konuk etti. Akyazı'da 40 bin taraftarının önünde 4-2 kazanan Fırtına, şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı, en yakın rakibi Konyaspor'la arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 18'e çıkardı.

Karşılaşma sonrası Trabzonsporlu futbolcular açıklamalarda bulundu.

"Tarihin en erken şampiyonu olmak istiyoruz"

Karşılaşmanın 37. ve 53. dakikalarında takımı adına iki gol kaydeden Abdülkadir Ömür, Türkiye tarihinin en erken şampiyonu olmak istediklerini belirterek, "Şampiyon olmamıza az kaldı. Şampiyonluğun bu maçlardan geçtiğini biliyorduk. Geri sayıma başladık. Çok iyi bir ortamımız var. Özellikle içerdeki maçlarda çok farklı hücumsal oyun ortaya koyuyoruz. Geçen hafta kazanamadığımız için üzgündük. Bu hafta onu telafi etmek istiyorduk" şeklinde konuştu. Devreye 2-2 berabere girdiklerini dile getiren Abdülkadir Ömür, ikinci yarı oyuncu değişiklikleriyle daha hücuma yönelik bir oyun ortaya koyduklarını ve kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

 

"Şampiyonluk bizim için vazgeçilmez duygu"

 

Abdülkadir Ömür, 15 yaşında Trabzonspor'a profesyonel olarak imza attığını belirterek, "İlk röportajımda Trabzonspor formasıyla tabii ki 'Herkes şampiyonluk yaşamak ister. Her çocuğun hayalidir. 'Trabzonspor alt yapısında forma giymiş genç yaşta A takıma çıkan oyuncular için ayrı bir heyecan, tutkudur' demiştim. Bunun hayaliyle yaşamıştık. İki kez sakatlandığımda röportajımda da söylemiştim. Şampiyonluk bizim için tek bir şey, vazgeçilmez duyguydu. İki kupa kazandık, tek kupa lig şampiyonluğu kupası kazanamadık. Genç oyuncular olarak bunun için çok çalıştık, elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu sene de onun meyvesini alıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Karşılaşmanın 34. dakikasında Bordo Mavililer'in 1-1'lik skorunu sağlayan golü  atan Anthony Nwakaeme  ise maç sonu şöyle konuştu:

 

Anthony Nwakaeme: "Amacımız, olabildiğince hızlı şekilde şampiyon olabilmek "

 

Geçen hafta bizim için hayal kırıklığı oldu. Maçı kazanmak için gitmiştik. Çıktığımız her maçı kazanmak için çıkıyoruz. Şampiyonluğu kutlayana kadar bırakmayacağız. Amacımız, olabildiğince hızlı şekilde şampiyon olabilmek ve bunu taraftarımızla kutlamak.

Trabzonspor'da stoper olarak oynayan Ahmetcan Kaplan alt yapıdaki arkadaşlarına seslenerek şu ifadeleri kullandı:

 

Ahmetcan Kaplan: "Onlarda çalışmaya devam etsinler"

 

"Çok mutluyuz.  Altyapıdan çıkmış oyuncular olarak burada forma şansı bulabilmek gerçekten büyük bir şans. Bizde altyapıdaki kardeşlerimize örnek oluyoruz. Biz oynadıkça onlarda gururlanıyor. Biz oynuyoruz onlar gelecek sonra biz gururlanacağız. Altyapıda yetenekli arkadaşlarımız var. Onlarda çalışmaya devam etsinler. Gerçekten çok güzel duygusal şeyler alıyorum. Çizgiden top çıkardığım zaman çok duygulanıyorlarmış. Onlarda inşallah burada terletecek."

Djaniny:"Biz yenilirken bile asla bırakmayan bir takımız"

49. dakikada Trabzonspor'un 3. golünü atan Djaniny ise "Maçtan önce rakibimizin iyi bir takım olduğunun bilincindeydik. En azından 1 puan almak istediklerini biliyorduk. Biz yenilirken bile asla bırakmayan bir takımız. Herkes ne kadar şampiyon olmak istediğimizi tekrar gördü diye düşünüyorum. Şampiyon olduktan sonra bunu hep beraber kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler