Madrid'te Vinicius Jr'a ırkçılık! Yine yaptılar...

18.09.2022 - 22:59 | Son Güncellenme: 18.09.2022 - 23:13

Daha önce İspanya Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo'nun ırkçı saldırısına uğrayan Real Madridli Vinicius Jr, bu kez Atletico Madrid taraftarlarından ırkçılık gördü.

Madrid'te Vinicius Jr'a ırkçılık! Yine yaptılar...

AJANSSPOR HABER

La Liga'nın 6. haftasında Real Madrid, Atletico Madrid'e konuk oldu. Yıldız futbolcu Vinicius Jr, maç öncesi ev sahibi ekip Atletico Madrid taraftarlarının ırkçı saldırılarına uğradı.

Dünyanın birçok yerinde ırkçılığın önüne geçilmesi için geliştirilen girişimler futbolda bazı isimlerin saldırıya uğramasını engelleyemiyor. Real Madrid'in yıldız futbolcusu Vinicius Jr, son iki günde büyük şok yaşadı. Önce İspanya Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo'nun ırkçı söylemlerine maruz kalan Brezilyalı, Atletico Madrid taraftarlarının da hedefi oldu.

Bravo: "Maymunluğu bırakmalı"

Gollerinden sonra dans ederek sevinen Vinicius Jr'a tepki gösteren Pedro Bravo, "Brezilyalı futbolcu sözleşmesine saygı göstermeli ve samba oynacaksa bunu Brezilya’da yapmalı. Sahadaki profesyonel meslektaşlarına saygı göstermeli ve maymunluğu bırakmalı." ifadelerini kullanmıştı.

"Teninin rengi gözlerinin parlaklığından daha önemli olduğu sürece savaş olacaktır"

Futbolun birçok simgesi tarafından tepki gören açıklamaya Vinicius Jr da sessiz kalmadı. Genç oyuncu, “Başarılı bir siyah Brezilyalı futbolcunun mutluluğu Avrupa’nın çok sinirini bozuyor. Teninin rengi gözlerinin parlaklığından daha önemli olduğu sürece savaş olacaktır sözü benim vücudumda dövmedir ve her zaman aklımdadır. Hayatımın felsefesi budur. Kazanma arzum, gülümsemem ve gözlerimdeki ışıltı bundan çok daha büyük. Bunu hayal bile edemezsiniz." dedi.

"Durmayacağım!"

Sözlerine devam eden Brezilyalı şunları kaydetti: "Tek bir açıklamada yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın kurbanı oldum. Ama bunların hiçbiri dün başlamadı. Danslarımı haftalar önce suç saymaya başladılar. Bu dans aynı zamanda Ronaldinho, Neymar, Paqueta, Griezmann, Joao Felix, Matheus Cunha gibi çok kişiye ait. Brezilyalı funk ve samba sanatçılarına, reggaeton şarkıcılarına ve siyah Amerikalılara ait. Dünyanın kültürel çeşitliliğini kutlamak için yapılan danslardır. Kabul et, saygı duy. Durmayacağım!"

İlgini Çekebilir
Vinicius’a ırkçı söylem! İspanya karıştı
Habere Git

Atletico taraftarları ırkçılık yaptı

Geçtiğimiz gün yaşadığı bu saldırının ardından Atletico Madrid'in evinde sahaya çıkan Vinicius Jr, Atletico taraftarlarınca ırkçı saldırıya uğradı.

Senin için hazırladığımız haberler