Mağlubiyet hocaya yazar

27.09.2024 - 10:07 | Son Güncellenme: 27.09.2024 - 10:10

UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax'a konuk olan Beşiktaş maçı 4-0 kaybetti. Ajansspor'dan Kerim Öztürk, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un tercihlerini değerlendirdi.

Mağlubiyet hocaya yazar

Kerim ÖZTÜRK

UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatında temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe ilk maçlarını kazanırken, Türk takımları arasında haftanın en zor maçını oynayan Beşiktaş, hocasının yanlış kadro tercihi de eklenince haftayı 4-0 gibi hezimetle sonuçlanan bir skorla bitirdi. Ve UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasını lig sonuncusu olarak tamamladı.

Sürpriz bir kadro ile Ajax deplasmanına çıkan Gio hocanın merkezi kalabalık tutmak adına Onana-Musrati ikilisi ile 6 oynayıp, Gedson’u öne atarak, Rafa’yı sol öne attığı sistem Beşiktaş’ın oyun sistemini bozdu. Hoca aslında aynı yapılanmayı deplasmanda oynanan Lugano maçında da denemişti. Ve orada da kendisinden daha güçsüz olan rakibinden 3 gol yemişti. Lugano maçında hocanın temel mantığında olan geçiş oyununda Gedson’un hızı ve attığı 2 gol maçın 3-3 berabere bitmesini sağlamıştı.

Ancak Ajax deplasmanında Gedson’un hızı da bu maçı çevirmeye yetmedi ve maç 4-0 gibi bir hezimetle sonuçlandı. Skor da gösterdi ki, maç sonunda yaptığı açıklamada "Aslında sadece iki oyuncu değiştirdik" diye sistemini savunan Beşiktaş’ın hocasının şapkasını önüne koyup bir kez daha düşünmesi lazım. Çünkü, rakip sahadan uzak oynayan ve pas tercihlerini genelde sağa ve sola kullanan çift 6 numara ile oynanan oyun kadro yapılanması gereği, yerlerinde oynamayan hem Rafa hem de Gedson’u etkisiz hale getirdi. Dolayısıyla Ajax gibi zor bir deplasmanda sezon başından beri başarılı olduğu sistemi değiştirip, daha temkinli oynamak isteyen Gio hoca sezon başından bu yana resmi maçlardaki ilk mağlubiyetini çok ağır bir skorla aldı.

Bu maç özelinde başta Onana olmak üzere oyuncular üzerinden de çok şey söylenebilir. Ancak oyuncu performansından ziyade hocanın hem ilk 11 hem de sonradan yaptığı değişikliklerdeki performansı bu maça damga vuran olay oldu.

Elbette Ajax karşısında alınan mağlubiyet Beşiktaş açısından bir şeyin bittiği anlamına gelmiyor. UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak daha 7 karşılaşma var ve buralardan alınacak sonuçlar durumu çok değiştirebilir. Dolayısıyla skor hezimet olsa da bu maç telafisi olduğundan ve önem derecesi görece düşük bir maç… Önemli olan ise; bu kadro yapısının işleyen sistemi bozduğunu Gio hocanın anlaması ve bu başarısızlıktan ders çıkarması!

Senin için hazırladığımız haberler