Mahkeme tedbir kararını kaldırdı! Galatasaray'da seçim ne zaman yapılacak?

22.04.2022 - 12:01 | Son Güncellenme: 22.04.2022 - 14:44

10. Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray’da seçime getirilen tedbir kararına yapılan itirazı kabul etti. Galatasaray'da seçim, 30 Nisan'da gerçekleşecek. İşte detaylar...

Mahkeme tedbir kararını kaldırdı! Galatasaray'da seçim ne zaman yapılacak?

AJANSSPOR HABER

10. Asliye Hukuk Mahkemesi, kulüp üyesi Fırat Develioğlu'nun açtığı dava sonrası seçim için getirdiği ihtiyati tebrin kararını Galatasaray’da kulübünün itirazını kabul ederek kaldırdı. Galatasaray'da seçim planlandığı gibi 30 Nisan'da gerçekleşecek.

Kulüp üyesi Fırat Develioğlu'nun açtığı Genel Kurul'un iptali dava dilekçesini inceleyen 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tedbir kararı koymuş, Galatasaray Kulübü de buna itiraz etmişti.

Başkan adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu da davaya fer'i müdahil (davada taraf değil, taraf yardımcısı) olurken sarı kırmızılı kulübün itirazı saat 11.00'de yapılan duruşmada görüşüldü.

Tedbir kararı kalktı, seçim 30 Nisan'da

10. Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray Kulübü'nün ihtiyati tedbir kararına olan itirazını kabul ederek tedbiri kaldırdı. Bu karar sonrası sarı kırmızılı kulübün seçimli olağanüstü genel kurulu planlandığı gibi 30 Nisan'da yapılacak.

İlgini Çekebilir
Nuri Şahin sessizliğini bozdu! Galatasaray açıklaması...
Habere Git

Öztürk ve Hamamcıoğlu bakanlık için yarışacak

Galatasaray'da seçimin 30 Nisan'da yapılması önündeki engelin kalkmasının ardından iki başkan adayı Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu sarı kırlızılı kulübün 39. başkanı olabilmek için yarışacak.

Neler yaşandı?

Galatasaray'da 26 Mart'ta başlayan ve 25 saat sürdükdükten sonra 27 Mart sabahı sona eren genel kurulda Burak Elmas yönetimi mali açıdan ibra olsa da idari açıdan ibra edilmedi.

Genel Kurul'un bu kararının ardından Burak Elmas tüzük gereği olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldıklarını azıkladı. Seçim tarihi olarak da 30 Nisan belirlendi.

Başkanlık için Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun yarışacağı kesinleşirken, kulüp üyesi Fırat Develioğlu'nun açtığı dava seçim sürecini sekteye uğrattı.

Develioğlu'nun dava dilekçesi üzerine 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tedbir kararı aldı. Mahkemenin tedbir kararıyla seçimin 30 nisan'da yapılması tehlikeye girerken, sarı kırmızılı kulüp tedbir kararı için itiraz etti. Mahkeme bugün yaptığı duruşmada sarı kırmızılı kulübün itirazını değerlendirerek tedbir kararını kaldırdı. 

Galatasaray'da iki başkan adayının yarışacağı seçim planlandığını gibi 30 Nisan'da gerçekleştirilecek.  

Burak Elmas için 3 yıl seçime girememe kuralı kalktı

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Av. Metin Sinan Aslan yaptığı açıklamada "Hakim tedbir kararını kısmen kaldırdı. 30 Nisan'da seçim yapılacak. Tüzüğümüze göre ibra olmayanların 3 yıl seçime girememe kuralı kaldırılıyor. Yani Burak Elmas 30 Nisan'da yapılacak seçimden sonraki ilk seçimlerde aday olabilecek." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler