FC Shkupi Antrenörü Fevzi Layiç'ten Açıklamalar

12.07.2023 - 18:32 | Son Güncellenme: 12.07.2023 - 18:42

Makedonya ekiplerinden FC Shkupi’de teknik heyette yardımcı antrenör olarak yer alan Fevzi Layiç, takımın durumu ve genel değerlendirmede bulundu. İşte detaylar...

FC Shkupi Antrenörü Fevzi Layiç'ten Açıklamalar

Nazım TÜRKNAS / AJANSSPOR

Geçtiğimiz sezon Kuzey Makedonya Ligi'ni 2. sırada bitirerek Avrupa Konferans Ligi oynamaya hak kazanan ve yarın akşam Litvanya’nın Hagelmann takımıyla 1. tur ilk maçına çıkacak FC Shkupi’de teknik heyette yardımcı antrenör olarak yer alan Fevzi Layiç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Futbola ve altyapıya inanılmaz bir ilgi var"

Bulundukları ligi Türkiye'yle kıyaslayan Layiç, "K.Makedonya futbolu belki şu aşamada Türkiye’den çok geride ancak çok hızlı bir ilerleme kaydediliyor. Futbola ve altyapıya inanılmaz bir ilgi var. Ayrıca kulüp bütçelerimiz inanın tahmin ettiğinizden çok daha düşük. Bu sezon ülkemizde TFF 3. Lig veya orta sıralardaki TFF 2. Lig takımının bütçesi ile çok rahat zirve yarışı yapıp, Avrupa Kupalarına katılabilirsiniz. Bu imkanlar var." dedi.

"Lamine Diack iki sezon burada başarıyla oynadı"

Ankaragücü'nün formda oyuncusu Lamine Diack hakkında da konuşan Layiç, "Burada oynayan oyuncular, FC Shkupi’yi basamak olarak kullanıyorlar ve bir üst seviyeye geçmek için çalışıyorlar. Bakın bu kulüpte daha önce oynayan Brezilyalı Serginho Giresunspor’a 3 sezon hizmet etti, bugünlerde Ankaragücü’nden transferi gündeme gelen Lamine Diack iki sezon burada başarıyla oynadı, geçen sezon TFF 1. Lig’de play-off finali oynayan Bodrumspor’un sağ beki Omar Imeri’de yine bizim kulübümüzden transfer olmuştur." dedi.

"Hedefimiz Avrupa kupalarında tur"

Yarın akşam Litvanya temsilcisi Hagelmann ile deplasmanda karşılacaklarını, avantajlı bir skorlar dönmek istediklerini belirten Layiç, "Hedefimiz tabiki Avrupa Kupalarında tur ve turlar atlamak, gruplara kalmak. Bunu yapabilecek güce ve potansiyele fazlasıyla sahibiz. Örneğin geçen yıl Sivasspor grubunda yer alan Kosova takımı Balkani’nin yaptıkları ortada. Biz de bunu başarabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Her geçen sene kan kaybı yaşamamalıyız"

Konferans Ligi'nde başarı odaklı ilerlemek istediklerini ifade eden Layiç, "Biz 2. lig ve 3. Lİg takımları kadar mütevazi bütçemizle Konferans Ligi'nin ilk turundan başlıyoruz, evet ama ülkemizdeki yüksek bütçeli kulüplerimizde bir sonraki turdan başlıyorlar. Aslında çok farkımız yok yani. Avrupa Kupalarına artık gereğinden fazla değer vermeliyiz. Her geçen sene kan kaybı yaşamamalıyız." dedi.

FC Shkupi hakkında

Olgun Aydın’ın başkanı olduğu mavi-beyazlı ekibin teknik kadrosunda, tecrübeli teknik adam Cihat Arslan ve yardımcısı Fevzi Layiç bulunuyor. Geçtiğimiz sezon FC Shkupi, 12 takımlı Kuzey Makedonya Ligini 58 puanla 2. sırada tamamlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler