Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan'dan Thomas Tuchel sözleri!

25.03.2018 - 17:32 | Son Güncellenme: 25.03.2018 - 17:32

İngiltere Premier Lig’de geride kalan 30 haftayı 48 puanla 6.sırada bitiren Arsenal’de menajer Arsene Wenger ile yolların ayrılacağı iddiaları yüksek sesle dillendirilmeye devam ediyor. Fransız menajerin koltuğuna bir isim aday gösterildi.

Tuchel’in Arsenal ile anlaştığı gündemde

Alman basınında çıkan haberlere göre; son olarak Borussia Dortmund’u çalıştıran 44 yaşındaki Thomas Tuchel’in Premier Lig ekibinin başına geçeceği iddia edildi.

Daha önce adı Bayern Münih ve PSG ile de anılan Alman teknik adamın, Arsenal’in başına geçmeye sıcak baktığı ve Wenger’den görevi devralacağı ifade edildi.

İlkay Gündoğan’dan Tuchel’e övgü

Bu arada Premier Lig’de Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan’a Thomas Tuchel ile ilgili sorular soruldu. Gündoğan, Tuchel’den övgü dolu sözlerle bahsederek, ”Kendisiyle Dortmund’da birlikte çalışma fırsatı buldum. Tuchel benim için dünya çapında iyi bir teknik direktör” ifadelerini kullandı. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

İlkay Gündoğan, Almanya-Brezilya maçı öncesinde Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Brezilya'nın Dünya Kupası için favori takımlarından biri olduğunu, bunun salı günü oynanacak karşılaşmayı heyecanlı kıldığını da ifade etti.

27 yaşındaki futbolcu, son iki büyük turnuvaya sakatlığı sebebiyle katılamadığının hatırlatılması üzerine, "Dünya Kupası öncesinde iyi bir seviyede olduğum için mutluyum. Formdayım ve sağlıklıyım." dedi.

İlkay, sakatlıkları düşünmediğini ve her zaman sadece bir sonraki karşılaşmaya odaklandığını belirtti. 

Almanya Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası’nda Brezilya’yı 7-1 mağlup etmesine ilişkin bir soruya karşılık da İlkay Gündoğan, "Bu, takımda konu değil. Brezilyalıların da bunu düşünüp düşünmediğini bilmiyorum. Buna rağmen bize karşı iyi bir oyun sergilemek ve dünya şampiyonuna karşı kazanmak istediklerini varsayıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya-Brezilya karşılaşması salı günü TSİ 21.45'te Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

 

Senin için hazırladığımız haberler