Manchester City’nin yıldızı Sterling, yeni bir Premier Lig rekoru kırdı

10.02.2022 - 16:40 | Son Güncellenme: 10.02.2022 - 16:58

Manchester City’de forma giyen yıldız oyuncu Raheem Sterling, Premier Lig’de ilk yarılarda takımına kazandırdığı penaltılarla yeni bir Premier Lig rekoru kırdı.

Manchester City’nin yıldızı Sterling, yeni bir Premier Lig rekoru kırdı

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Raheem Sterling'den Premier Lig rekoru geldi. 

Sterling’den daha fazla penaltı kazandıran olmadı

Çarşamba günü evinde Brentford ile karşılaşan Manchester City'de Raheem Sterling, takımına kazandırdığı penaltılarla Premier Lig rekoru kırdı. Sterling 2012 yılında Liverpool formasıyla çıktığı ilk maçtan bu yana Premier Lig’de ilk yarılarda takımlarına toplamda 23 penaltı kazandırdı. Sterling’den daha fazla penaltı kazandıran olmadığı için bu Premier Lig’de bir rekor.

"Hedefimiz bundan sonraki her maçı kazanmak"

Manchester City’nin resmi internet sitesine yaptığı açıklamada Sterling, “Güçlü bir takıma karşı oynadık ama sonunda ihtiyacımız olan üçpuanı aldık. Onların sahasında oynadığımız ilk maç oldukaça zordu. Onlar da buraya gelerek aynı şeyi yaptılar fakat bizde iyi oynadık ve fırsatları değerlendirdik. Penaltı pozisyonunda kaleye çok yakındım ve gol atmak istiyordum. Fakat rakibim bana faul yaptı. Bazen futbolda biraz şansa ihtiyacınız vardır. Golü atamadım ama takımıma penaltı kazandırdım, Riyad’da bu fırsatı gole çevirdi. Zaten penaltılar için özel antrenmanlar yapıyor. Bundan sonra takım olarak yapmamız gereken şey iyi oynamaya ve her maçı kazanmaya çalışmak olacak.” dedi.

İlgini Çekebilir
Cristiano Ronaldo'dan 12 yıl sonra bir ilk
Habere Git

Raheem Sterling Kimdir?

Sterling 1994 yılında İngiltere’de doğdu. Profesyonel kariyerine Liverpool’da başladı. 2015 yılında Manchester City’e transfer oldu ve kariyerine burada devam ediyor. Bu sezon City ile 29 resmi maça çıkan Raheem Sterling, 9 gol 4 asist ile oynuyor.

Manchester City’nin Premier Lig’deki durumu

Manchester City, Premier Lig’de çıktığı 24 maçta 19 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetlik performans gösterdi. Guardiola’nın öğrencileri en yakın rakibi Liverpool’un 12 puan önünde 60 puanla birinci sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler