Manchester United, Türkiye için oynayacak!

29.02.2020 - 01:35 | Son Güncellenme: 28.02.2020 - 22:55

UEFA ülke puanında Türkiye'nin rakipleri olan ülkelerin takımlarının kurası ne şekilde oldu? İşte detaylar...

Manchester United, Türkiye için oynayacak!

Avrupa kupalarındaki temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Danimarka ekibi Kopenhag'la eşleşti. Ülke puanına ihtiyacımızın fazla olduğu bu dönemde Başakşehir'in katkısı gelecek yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım açısından önem teşkil ediyor.

34.100 puanla 11. sırada bulunan Türkiye'yi, Avusturya 33.200 puanla takip ediyor. Avusturya'yı Avrupa kupalarında temsil eden tek takım olan LASK ise İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile eşleşti. Manchester United'ın LASK'ı elemesi Türkiye açısından önem arz edecek.

Avusturya'nın diğer ekibi Salzburg ise son 32 turunda Frankfurt'a elendi.

Avrupa Ligi son 16 turu eşleşmeleri şöyle:

Medipol Başakşehir - Kopenhag (Danimarka)

Olympiakos (Yunanistan) - Wolverhampton (İngiltere)

Glasgow Rangers (İskoçya) - Bayer Leverkusen (Almanya)

Wolfsburg (Almanya) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

Inter (İtalya) - Getafe (İspanya)

Sevilla (İspanya) - Roma (İtalya)

Eintracht Frankfurt (Almanya) - Basel (İsviçre)

LASK (Avusturya) - Manchester United (İngiltere)

 

Hangi sıradaki ülkelerin takımları Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor?

UEFA Ülke puanı sıralamasında ilk 4 ülkenin kendi liglerinde ilk 4 sırasındaki takımlar statüye göre Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkı elde ediyor.

Ülke puanı sıralamasında 5 ve 6. olan ülkelerin ligi ilk 2 sırada bitiren ekipleri direkt şampiyonlar ligine katılırken 7, 8, 9 ve 10. sıradaki ülkelerin ise sadece şampiyon olan takımı direkt olarak gruplara katılıyor.

Ülke puanı sıralamasında 10 ve 15. sıra arasında olan ülkelerin lig ikincileri Şampiyonlar Ligi’ne 2. Ön Eleme turunda başlıyor.

Şampiyonlar Ligi 2. ön elemede elenen takım ise UEFA Avrupa Ligi’ne 3. Ön Eleme Turu’ndan (Sonrası Play-off turu da var) katılıyor. Şampiyonlar Ligi’ne 3. Ön Eleme ya da Play-off turunda veda edilirse direkt olarak UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılıyor.

Ülke puanı sıralamasında ilk 12’de yer alan liglerin kupa şampiyonları ile sıralamada ilk 4’te yer alan ülkelerin lig beşincileri ve 5. olan ülkenin lig dördüncüsü Avrupa Ligi’ne grup aşamasından başlıyor.

Ülke puanında son durum ne?

Senin için hazırladığımız haberler