Villarreal Teknik Direktöründen Beşiktaş'tan transfer edilen Bailly'ye iltifat

02.01.2024 - 00:04 | Son Güncellenme: 02.01.2024 - 00:17

İspanya La Liga takımlarından Villarreal Teknik Direktörü Marcelino, Beşiktaş'tan ayrılan ve Villarreal'in yolunu tutan Eric Bailly hakkında demeçlerde bulundu. Detaylar.

Villarreal Teknik Direktöründen Beşiktaş'tan transfer edilen Bailly'ye iltifat

AJANSSPOR-HABER

İspanya La Liga takımlarından Villarreal'in Teknik Direktörü Marcelino, sezon başında Beşiktaş'a transfer olan ve Beşiktaş'ta kadro dışı kaldıktan sonra sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesheden Eric Bailly hakkında açıklamalarda bulundu. Diario AS'ın haberine göre Fildişi stoperle 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Villarreal'de teknik direktör Marcelino, oyuncunun takımı bildiği için adaptasyon sorunu yaşamayacağını söyledi. 

"Bailly'de durum öyle değil"

Diario AS'ın haberinde yer alan bilgiye göre Villarreal'in 58 yaşındaki teknik patronu Marcelino, Beşiktaş'tan ayrılarak bir kez daha Villarreal forması giyecek olan Eric Bailly hakkında "Kış transfer dönemi her zaman karmaşıktır. Çünkü sezonun ortasında yapacağımız bir takviye; yeni bir lige ve farklı bir ülkeye adapte olma süresini düşüneceğimiz anlamına geliyor ama Eric Bailly'de durum öyle değil" dedi. 

"Manchester United'a neden transfer edildiğini biliyoruz"

Villarreal'in İspanyol teknik direktörü Marcelino, Eric Bailly'nin Villarreal'de ve La Liga'da daha önce oynamasından dolayı adapte sorunu yaşanmayacağını ve Bailly'nin transfer edilmesinin iyi bir fısat olduğunu dile getirdi. Marcelino, "Eric Bailly'nin transfer edilmesi iyi bir fırsattı, adaptasyon sorunu yaşaması da ortadan kalktı. Büyük bir futbolcu olmanın yanı sıra, sahip olduğu nitelikleri de çok iyi biliyoruz. Manchester United'a neden transfer edildiğini de biliyoruz. Yaşı, buraya gelmeye çok istekli olması, ligi tanıması ve adaptasyonunnun hızlı olması nedeniyle her şey olumlu görünüyordu" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Anlaşma sağlandı! İşte Bruno Genesio'nun Beşiktaş'tan alacağı ücret...
Habere Git

Villarreal'de daha önce forma giydi

2014-2016 yılları arasında Villarreal'de forma giyen Eric Bailly, İspanyol takımda 47 maçta süre aldı. 47 maçta 1 gol ve 1 asiste imza atan Bailly, tam 38 milyon euroluk bonservis bedeli ile Premier Lig devi Manchester United'ın yolunu tuttu. 

Manchester United'da performansı geriledi

38 milyon euroluk bir bedelle Manchester United'a transfer olan Bailly, Kırmızılar'da 113 maçta forma giydi. ManU formasıyla 1 gol ve 1 asiste imza atan 29 yaşındaki stoper, 19 sarı kart ve 3 kırmızı kart gördü. Geçen sezon Marsilya'da kiralık forma giyen Bailly, Fransız ekipte 23 maçta forma giydi ve skor katkısı yapamadı. 

Beşiktaş'a geldi kadro dışı kaldı

Sezon başında Manchetser United ile sözleşmesini fesheden ve Beşiktaş'a bedelsiz olarak katılan Eric Bailly, siyah-beyazlı formayla sadece 8 kez sahada süre aldı ve skor katkısı yapamadı. Eski Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi döneminde transfer edilen Fildişili futbolcu, yeni Beşiktaş Başkanı Hasan Arat döneminde kadro dışı kalan 5 futbolcudan biri oldu ve daha sonra karşılıklı anlaşarak sözleşmesi feshedildi. Beşiktaş'ta kadro dışı kalan diğer dört isim ise; Valentin Rosier, Jean Onana, Rachid Ghezzal ve Vincent Aboubakar oldu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Ghezzal'ın kadro dışı bırakılma nedeni belli oldu! G.Saray örneği...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler