Manchester United, 1 Milyar Euro'luk Adidas İş Birliği ile Tarihe Geçti

31.07.2023 - 22:19 | Son Güncellenme: 31.07.2023 - 22:26

İngiliz kulübü Manchester United, Adidas ile yaptığı 1 milyar Euro'luk anlaşma ile Premier Lig’in en büyük forma anlaşmasını imzaladı. İşte detaylar...

Manchester United, 1 Milyar Euro'luk Adidas İş Birliği ile Tarihe Geçti

Aleyna GÜRGEN - AJANSSPOR

İngiliz futbol kulübü Manchester United yeni bir rekora imza attı. Kırmızı Şeytanlar, Adidas ile yaptığı yeni forma anlaşmasından 1 milyar Euro kazanç elde edecek. 

Manchester United, Adidas ile yola devam dedi

Premier Lig ekiplerinden Manchester United, 2015-16 sezonunda Adidas ile 23 yılın ardından anlaşmaya vardı. 15-16 sezonundan bu yana aynı spor giyim markası ile yola devam eden İngiliz ekip tarihi bir sözleşmeye imza attı.

Adidas 10 yılda 1 milyar kazandıracak

Manchester United’ın Adidas ile imzaladığı yeni forma anlaşması 10 yıllık. Spor giyim markası anlaşma kapsamında İngiliz futbol kulübüne 1 milyar Euro'dan fazla kazandıracak. Ekibin yıllık kazancı 90 milyon sterlin olacak. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da ayrılık! Bonservisiyle gitti...
Habere Git

“Yeni anlaşma kadın takımına odağı arttıracak”

Adidas ile olan forma anlaşmasının ardından spor giyim markası 2035 yılına kadar ekibin forma tedarikçisi olacak. Manchester United tarafından yapılan açıklamada yeni anlaşmasının Manchester United Kadın Futbol Takımı’na olan odağı arttıracağını belirtildi. Açıklamada “Yeni anlaşma 2018’de yeniden tanıtılan Manchester United Kadın Futbol Takımı’na olan odaklanmayı arttırıyor. Anlaşma Manchester United ve Adidas’ın kadın oyununu ileriye taşıma taahhüdünü sürdürüyor. “ ifadelerine yer veriliyor. 

“Adidas ve Manchester United dünya sporunun en ikoniklerinden”

Manchester United CEO’su Richard Arnold ekibin Adidas ile imzaladığı yeni anlaşma hakkında konuştu. Açıklamasında Adidas ve Manchester United arasındaki ilişkiye dikkat çeken Arnold şu ifadeleri kullandı: “Manchester United ve Adidas arasındaki ilişki stil, yetenek ve en önemlisi yüksek performansa yönelik ortak bir bağlılıkla şekillenen dünya sporunun en ikonik ilişkilerinden biridir.”

En pahalı anlaşma sahibi Real Madrid

ManchesterManchester United’ın yeni imzalanan anlaşma ile Premier Lig tarihindeki en yüksek forma gelirini elde edecek olmasının ardından sporseverler diğer ekiplerin forma gelirlerini araştırmaya başladı. Manchester United, Adidas ile yıllık 90 milyon sterlinlik bir anlaşmaya imza atmasına rağmen futbol tarihinin en yüksek ücretli forma anlaşmasını yakalayamadı. Futbol ekipleri arasında şimdiye kadar en yüksek ücretli forma anlaşması yine Adidas ile yapıldı. Real Madrid, Adidas ile yaptığı ve 2025’te sona erecek olan anlaşma ile yıllık 110 milyon sterlin kazanıyor. 

İlgini Çekebilir
F.Bahçe'de listeye alınmamıştı! Ülkesine dönüyor...
Habere Git

İşte futbol ekipleri arasında en yüksek forma anlaşma geliri elde edenler, sözleşme imzalanan markalar ve yıllık ücretler: 

  • 1  - Real Madrid: Adidas, 110 milyon sterlin
  • 2  - Barcelona: Nike, 100 milyon sterlin
  • 3  - Manchester United: Adidas, 90 milyon sterlin
  • 4  - Paris Saint-Germain: Nike, 68,7 milyon sterlin 
  • 5  - Manchester City: Puma, 65 milyon sterlin
  • 6  - Chelsea: Nike, 60 milyon sterlin
  • 6  - Arsenal: Adidas, 60 milyon sterlin
  • 7  - Juventus: Adidas, 46 milyon sterlin
  • 8  - Bayern Munich: Adidas, 42,5 milyon sterlin
  • 9  - Liverpool: Nike, 30 milyon sterlin
  • 10  - Tottenham: Nike, 30 milyon sterlin 


Adidas forma anlaşması harcamalarında zirvede

Kulüplerin en büyük forma anlaşmalarını imzaladığı spor giyim markası Adidas oldu. Adidas en büyük 11 forma anlaşmasının 5’inin sahibi konumunda. Alman spor giyim markası bu 5 anlaşma için yıllık toplamda 348,5 milyon sterlin harcama yaptı. En büyük 11 forma anlaşması arasında Adidas’ın ardından gelen marka ise Nike oldu. 11 ekipten 5’inin anlaşmaya vardığı marka olan Nike bu anlaşmalar için ekiplere yıllık toplamda 288,7 milyon sterlin ödeme yaptı. Puma ise Manchester City ile imzaladığı anlaşma ile en büyük forma anlaşmalarından birine imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler