Marco Rossi'den Attila Szalai yorumu: "En verimli olduğu yer..."

10.03.2021 - 09:32 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 09:39

Fenerbahçe haberleri... Devre arası dönemde Fenerbahçe'ye transfer olan Attila Szalai'nin başarılı performansıyla ilgili bir yorum da Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Marco Rossi'den geldi. Attila Szalai, sol bekte mi yoksa sol stoperde mi daha verimli oldu? Marco Rossi, öğrencisinin Fenerbahçe performansını analiz etti. İşte detaylar...

Marco Rossi'den Attila Szalai yorumu: "En verimli olduğu yer..."

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin devre arası dönemde transfer ettiği Attila Szalai, ortaya koyduğu performansla dikkatleri üstüne çekiyor. Macar futbolcunun milli takımdaki teknik direktörü Marco Rossi, sarı-lacivertli futbolcunun performansı hakkında konuştu. Rossi, Fenerbahçe’ye teşekkür etti. Detaylar haberde…

“Fenerbahçe’ye transfer olarak doğru bir tercih yaptı”

Fanatik’e konuşan Marco Rossi, ‘Szalai’nin şu ana kadarki performansını nasıl buldunuz?’ sorusuna, “Öncelikle şunu söylemem gerek; Fenerbahçe’ye transfer olmasının onun için ne kadar doğru bir tercih olduğunu bir kez daha gördük. Zaten ben de bu yönde görüş bildirmiştim. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri. Tarihi ve gelenekleri olan bir kulüp, ayrıca Avrupa’da da ismi var. Szalai, gerçekten çok iyi bir başlangıç yaptı ve her maç sonrası kendisine olan güveni daha da arttı. Türkiye’de insanlar futbolu çok seviyor ve kulübün tutkulu taraftarlarını da çok mutlu ettiğini düşünüyorum” yanıtını verdi. 

“Fenerbahçe’ye teşekkür etmek lazım”

Bu performansın kendisini şaşırtmadığını söyleyen Rossi, “Fenerbahçe gibi büyük bir takıma gelip, bir üst seviyeye çıkma süreci elbette kolay değil. Sonuçta Kıbrıs Rum Kesimi’nde ligin en iyi savunma oyuncusuydu. Türkiye ve Fenerbahçe elbette daha farklı. Bence bu noktada hocasına, takım arkadaşlarına teşekkür etmek gerekiyor. Onun bu yeni ülkeye ve yeni ortama alışması konusunda çok yardımcı olduklarını biliyorum. Ona saygı duyuyorlar. 2019’da onu Macaristan Milli Takımı’na seçip ve ilk kez oynattığımda birçok insan onu eleştirmişti. Ancak kısa sürede kendisini kanıtladı” dedi. 

“Konyaspor maçı sonrası tebrik mesajı gönderdim”

Attila Szalai ile iletişim halinde olduğunu söyleyen Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü, “Onunla, tıpkı diğer takip ettiğimiz oyuncularımız gibi sürekli iletişim halindeyiz. Konya maçındaki performansı ve attığı gol sonrası Szalai’ye tebrik mesajı gönderdim. Kendisini orada çok rahat hissettiğini söylüyor. İstanbul gibi harika bir şehirde yaşamaktan dolayı da mutlu ve oldukça motive. Her maçta kendisini bir adım daha yukarı çıkarıyor. Onun için önemli olan takımın parçası ve asla bencil bir oyuncu değil. Her zaman önce takımını sonra kendisini düşünür” açıklamasını yaptı. 

“Her gün kendisini geliştirmeyi hedefliyor”

Oyuncunun gelişimini yakından takip ettiğini ifade eden Rossi, Attila Szalai’nin kendisini sürekli geliştirdiğine dikkati çekti. Rossi şu ifadeleri kullandı:

“Szalai çok zeki bir oyuncu ve çok çalışıyor. Her gün kendisini geliştirmeyi hedefliyor. Böyle de olmaya devam edecek. Takıma ve lige çok çabuk alıştı. Devre arasında Fenerbahçe’ye gelip, sadece 2 ay içerisinde hem ligin hem de takımının en iyi savunma oyuncularından biri haline geldi ve şu an yıldız oyuncu konumunda. Saha dışında da tamamen futbola odaklı yaşıyor. Bu sadece teknik anlamda değil, genel anlamda da gelişimi adına çok önemli.”

“En verimli olacağı yer sol stoper”

Öte yandan Rossi, futbolcunun hangi pozisyonda daha iyi oynayacağı sorusuna da yanıt verdi. Bilindiği üzere Szalai, sol stoper ve sol bek oynadı. Rossi futbolcunun en verimli oynadığı yerin sol stoper olduğuna vurgu yaptı. 

Marco Rossi bu konuda, “Szalai’nin en verimli oynadığı yer, sol stoper. Teknik direktörün isteğine göre sol bekte oynayabiliyor. Hızı, gücü ve tekniğiyle sol bekte de başarılı olabiliyor ama bu mevkii için kısa mesafede daha hızlı olmak konusunda kendisini geliştirmeli. Futbolda bir oyuncu her pozisyonda oynayabilir ama fiziksel ve karakter yapısına uygun olarak bu durum değişkenlik gösterir. Szalai için dediğim gibi en iyi yer, sol stoper. Ancak gelecekte bu kapasitesiyle defansif orta saha olarak da oynayabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Attila Szalai Fenerbahçe’de kaç maçta oynadı?

Fenerbahçe’nin yeni stoperi Attila Szalai, Süper Lig’de 9 maçta ilk 11’de forma giydi ve 1 gol kaydetti. Macar stoper, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 1 maçta oynadı. 22 yaşındaki stoper Fenerbahçe ile 4.5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler