Marka değeri mi demiştiniz? 27.4 milyon Euro net zarar...

02.02.2024 - 16:58 | Son Güncellenme: 02.02.2024 - 17:09

Marka değeri konusunda çalışmalar devam ederken yayıncı kuruluş ile imzalanan yayın ihalesindeki düşüş dikkat çekti. Süper Lig transferlerden 27.4 milyon Euro zarar etti.

Marka değeri mi demiştiniz? 27.4 milyon Euro net zarar...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı devam ederken, gelecek sezonun yayın ihalesi de tartışılmaya devam ediyor. Marka değerini artırarak kulüplere mali kaynak yaratmak için yola çıkan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hakem tartışmaları, sansasyonel olaylar ve futbolda şike iddialarının önüne geçemedi.

Marka değeri için Hypercube getirildi, play-off tartışıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi, Hollanda ve Belçika Ligi yapılarını yeniden düzenleyen Hypercube firması ile iş birliğine imza atan Mehmet Büyükekşi yönetimi bu süreçte lig formatının değiştirilmesini gündeme getirdi. Ayrıca play-off sisteminin gelmesi de tartışıldı.

Kulüpler play-off'a karşı çıktı

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki zirve yarışı sürerken, play-off sistemi gündeme geldi. Kulüpler bu iddiaya karşı çıktı. Bunun üzerine TFF ise play-off'un kulüplerle yapılacak toplantılar ve anketler sonucunda tartışmaya açılacağını, sistemin kabul edilse bile 2023/24 sezonunda geçerli olmayacağını vurguladı.

İlgini Çekebilir
TFF'den flaş karar! 2. ve 3. Ligde zorunlu değişiklik
Habere Git

Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yapılacak çalışma ve anket değerlendirmeleri sonucunda Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası format yapısı gözden geçirilecektir" ifadeleri kullanıldı ve anketler futbol severlere açıldı.

Yayın geliri yarı yarıya düştü

Ligin marka değeri, kulüplerin ana gelir kaynağı olan yayın ihalesi açısından çok önemli. Burak Manap'ın yaptığı analize göre 2022 Haziran ayında yayıncı kuruluş beIN Medya Grubu ile imzalanan anlaşma bedeli o günkü kur ile 120 milyon Euro iken şu anki anlaşma 66.7 milyon Euro'ya düştü.

TFF'nin iş birliği yaptığı Hypercube firmasının lig yapısını düzenlediği Belçika Pro Ligi'ndeki gelişmeler Trendyol Süper Lig ile kıyaslandığında aradaki fark dikkat çekti.

İlgini Çekebilir
İşte yeni dönem yayın ihale şartnamesini alan 4 kurum!
Habere Git

Belçika'da 288.5 milyon Euro kar

2020/21 sezonunda Belçika Pro Ligi, DAZN şirketine 103 milyon Euro karşılığında 5 yıllığına yayın haklarını verdi. Bu dönemde Belçika Pro Ligi'nde oyuncu satışlarından 288.5 milyon Euro net kar elde edildi.

Süper Lig 83.7 milyon Euro zarar etti

Trendyol Süper Lig'de ise Belçika'nın aksine zarar oluştu. 2020/21 sezonundan bu yana Süper Lig'de transferlerden 83.7 milyon Euro net zarar yapıldı.

1 yılda 27.4 milyon Euro zarar

Yayın ihalesinin imzalandığı geçen sezondan bugüne bakıldığında ise Süper Lig'deki zararın 27.4 milyon Euro olduğu görüldü.

Senin için hazırladığımız haberler