Markovic: Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Bize Karşı Şanslı Olmasını İstemem

19.08.2022 - 10:10 | Son Güncellenme: 19.08.2022 - 13:54

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Markovic, daha önce 2 farklı takımda beraber çalıştığı Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

Markovic: Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Bize Karşı Şanslı Olmasını İstemem

AJANSSPOR HABER

Sırp futbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olarak gösterilen, ‘Rüzgarın oğlu’ lakaplı Lazar Markoviç 2015’te Fenerbahçe ile adımını attığı Süper Lig’e Gaziantep FK ile geri döndü.

Henüz 28 yaşında olan yıldız futbolcu hem Gaziantep’i seçiş süreci hem daha önce Benfica ve Sporting’de beraber çalıştığı Jorge Jesus hem de eski takımı Fenerbahçe ile ilgili Gaziantep Güneş Gazetesi'nden Ali Budak'a açıklamalarda bulundu.

Lig her geçen gün iyiye gidiyor

Jesus'un, kariyerinde özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Markovic, “Jorge Jesus ile görüşme şansım olmadı buraya gelirken. Ona Türkiye Ligi’nde Fenerbahçe’de iyi şanslar diliyorum. Kariyerimde çalıştığım en iyi hocalardan biri diyebilirim. Bize karşı oynadığında tabii ki şanslı olmasını istemem. Türkiye Ligi her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Daha iyi futbolcular geliyor. Fenerbahçe’de oynadığım dönemden bu yana takip ediyorum Türkiye Ligi’ni. Bu ligde oynamak gerçekten kolay değil. Ben de zaten rekabeti seven biriyim ve bu yüzden zorlu olan bu ligi tercih ettim" dedi ve ekledi:

Eski Fenerbahçelilerle görüşüyorum

2015’ten bu yana Fenerbahçe’den takım arkadaşlarımla hâlâ görüştüğüm isimler var. Feyenoord’a karşı bir hazırlık maçı oynamıştık O zaman Robin Van Persie ile görüşmüştük. Simon Kjaer ile bazen görüşüyoruz. Sezon öncesi kampında Caner Erkin ile denk gelmiş ve konuşmuştuk. Karşılıklı maçlarımız olduğu zaman elbette maç öncesi telefonla konuşma yapıyoruz. Partizan-Kızılyıldız maçları unutamadığım müsabakalar arasında. Tabii ki Türkiye’de, İngiltere’de, Portekiz’de de benzer derbi rekabetleri var.

Ligi ilk 5-6'da bitirebiliriz

Gaziantep FK'daki hedeflerinden bahseden Markovic, "Gaziantep'te gerçekten iyi oyuncular var. İyi bir hocamız var. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum. İlk maçlar her zaman yeni gelen transferler için zordur ama benim için öyle olduğunu düşünmüyorum. Gün geçtikçe daha iyi olacağımızı düşünüyorum. İlk iki maçta iyi iş çıkardık. Tabii şimdiden takımı üst sıralarda görebiliyorum. Çünkü iyi bir takıma ve oyunculara sahibiz. İyi oyunumuzu dahada geliştirip sezonu ilk 5-6 içerisinde bitirebiliriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Bana takılan 'Rüzgarın oğlu' lakabını çok seviyorum

Rüzgarın oğlu’ lakabını çok seviyorum. Ben buraya geldiğimde de kulübümüzün medya sorumlusu ‘Rüzgarın oğlu’ diye bir video hazırlamıştı. Daha sonra bu video Sırbistan’da daha meşhur hale geldi. Tabii ki seviyorum bu tarz yaklaşımı.

En iyisi Brezilyalı Ronaldo

Lazar Markovic en beğendiği futbolcunun kim olduğu sorusuna, “Geçmişten günümüze en beğendiğim futbolcu Brezilya’da efsaneleşen Ronaldo tabii ki. Şu an için favori oyuncum başka yok” yanıtını verdi. Yıldız futbolcu, teknik direktörler de ise, “En çok Corlo Ancelotti ve Jose Mourinho’yu seviyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler