Martin Skrtel'in menajeri canlı yayında açıkladı: "Juventus'u bile reddetti, İstanbul dedi"

02.09.2019 - 16:49 | Son Güncellenme: 02.09.2019 - 16:57

Martin Skrtel'in menajeri canlı yayında açıkladı: "Juventus'u bile reddetti, İstanbul dedi"

Futbolcu temsilcisi Mithat Halis, spor gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Martin Skrtel’in temsilciliğini yapan Halis, Slovak futbolcunun durumuyla ilgili konuştu. Mithat Halis, ”Skrtel’in çocukları İtalya’da yaşamak istemedi. Fiziksel yetersizlik sebebiyle beğenilmedi gibi haberler gerçeği yansıtmıyor” dedi. Ayrıca Halis, Diagne konusunda da dikkat çeken sözler söyledi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında konuğu olan Mithat Halis’in açıklamaları şu şekilde:

“Türkiye’de modern futbol oynanmıyor”

Fenerbahçe ve Trabzonspor’u yorgun gördüm. 60-70 metrede top oynanmaz. Modern futbolu göremedim. Bugünün futboluyla alakası olmayan futbol Türkiye Ligi’nde oynanıyor. Rusya Ligi’nde mesela böyle oynayamazsınız. Sert ve taktiksel oynuyorlar. Fransa ve Portekiz ile çekişiyorlar. Bizim rakiplerimiz, Avusturya, Çekya gibi takımlar. Bu kadar para harcanmasına rağmen Türkiye’de modern futbol oynanmıyor görüşündeyim.

Mithat Halis’ten Türk futbolu yorumu…

Defansif, ofansif futbol diye bir şey yok. Futbol var. Türkiye’de sadece bunlar konuşuluyor. Top merkezli oynamadığımız için böyle değerlendirmeler yapılıyor. Dirar-Jailson ve Zanka, Ozan… Türkiye’de, ”Fenerbahçe keşke Avrupa’da oynasaydı” diyorlar. Avrupa’da başarılı olamazlardı bence.

“Avrupa’da başarılı olamazlar”

Jailson’dan stoper olmaz. Orijinal mevkisi değil. Fenerbahçe’nin tek şansı Avrupa Kupası’nda oynamıyor olması. Yabancı takımlarla oynadıklarında sıkıntı yaşarlar. Türk futbol takımlarının Avrupa’da çok bir şansı yok. Galatasaray, önceki sene neler yaptı? Porto’nun, Schalke’nin yürüyecek halleri yok. Oradan bile çıkamadılar. Lokomotiv Moskova’yı saymıyorum bile. Türk takımlarının başarılı olacağına inanmıyorum.

“Diagne, masaya oturduğu takımla imzalamadı”

Diagne için Slavia Prag ve Anderlecht devreye girsin diye uğraştık. Neredeyse Anderlecht’e gidiyordu. Diagne, masaya oturduğu takımla imzalamadı. 13 milyon Euro’ya Diagne alınır mı? Benim sinirimi bozan; Ozan Kabak’ı 11 milyon Euro’ya satmaları. Türk futbolunun yetiştirdiği bir oyuncu. U17 Avrupa Şampiyonası’nda Reschke seyretti. Stuttgart aldı, şimdi Schalke’de.

“Diagne’nin aldığı ücret fazla geldi”

Daha önce Sparta Prag Semih Kaya’yı aldı. Prag Başkanı, “Semih Kaya’nın neden bu kadar kötü olduğunu söylemedin” dedi. Diagne gitsin de Türk futbolu kurtulsun diye düşünüldü. Bizim halkımızın çok parası yok. Zengin bir ülke değiliz. Slavia Prag’dan 6 milyon Euro istediler Diagne için. 6 milyon Euro Galatasaray’ı ikna etmedi. Bonservisiyle almak istiyordu Slavia Prag. Öyle bir konuşma oldu. Diagne’nin 3.5 milyon Euro alması da Slavia’ya fazla geldi. Diagne’nin de kafası Belçika’ya gitmişti. Belçika açık bir pazar gibi.

“Diagne’den kurtulmadılar”

Galatasaray ile Club Brugge arasındaki 13 milyon Euro opsiyon anlaşması zorunlu değil. Brugge isterse Diagne’yi alacak. Galatasaray isterse değil. Diagne’nin Club Brugge’de oynamasının zor olduğunu düşünüyorum. Brugge’de teknik kapasitesi yüksek oyuncular var. Galatasaray, Diagne’den kurtuldu diyemiyoruz şu anda.

“Skrtel’i Juventus’a bile ikna edemedik”

Martin Skrtel dünyada olmayacak bir işi başımıza getirdi. Çocukları, ailesi İtalya’da yaşamak istemiyordu. Çocuklar Türkiye’ye alıştı. Çocuklar problem çıkardı. Skrtel, her şeyi bırakıp ‘Ben buradan gideceğim’ dedi. Bir tek İstanbul’a giderim dedi. 5 tane kulüp aradı. Skrtel’i Juventus’a götürmek için bile ikna edemedik. “Ben, İstanbul’a gitmek için ayrılıyorum” dedi. İtalyan basınında yalan haberler çıktı. Futbolcu sözleşmesini niye feshetsin? Kendisi istemese kimse feshedemez.

Martin Skrtel, Başakşehir’de

Bas Dost transferi için PSG ile anlaşmışız. Adam kalktı gitti, Sporting Lizbon’a orada kaldı. Frankfurt’a verdik. Bazı yerlerde aile devreye girince kimseye bir şey anlatamazsın. Skrtel, fiziksel yetersizlik sebebiyle ayrılmadı. Skrtel, İstanbul olsun da Alibeyköyspor ile bile anlaşırız diyordu. Galatasaray devreye girmedi.

Skrtel gerçeklerini canlı yayında anlattı

Atalanta da Skrtel’in gitmesini istemiyordu. Dolayısıyla çıkan haberler doğru değil. Futbolcunun ailesi İtalya’da olmak istemiyordu. Örneğin; Chiellini sakatlandı. Juventus sıkıştı, Napoli karşısında darmadağın oldular. Chiellini savunmada bir şefti. Sıkıştıklarında istediğin paraları da veriyorlar. Fakat; Skrtel, Juventus’u da istemedi.

Senin için hazırladığımız haberler