Maurizio Sarri: "Bu takımın çok önemli adımlar attığını düşünüyorum"

07.10.2019 - 03:39 | Son Güncellenme: 07.10.2019 - 00:40

İtalya Serie A'da Juventus'un Inter'i deplasmanda 2-1 yendiği karşılaşma sonrası Juventus teknik direktörü Maurizio Sarri, açıklamalarda bulundu.

Maça iyi başladık diyen Sarri, "Maça çok iyi başladık. Şu ana kadar yaptığımız en önemli şey her maçta ortaya bir karakter koymamız ve kararlılık göstermemiz." dedi.

Higuain'in attığı gole değinen Sarri, "Higuain'in golünden önce yapılan 24 pas ve hızlı geçiş Sarriball'ın gerçek bir örneğiydi. Ancak kaliteli olan bir takım bunu yapabilir. Bu takımın çok önemli adımlar attığını düşünüyorum. Hala üzerinde çalışmamız gereken şeyler var. Maça hakim olmak, bölgesel üstünlüğü sağlamak, daha iyi ve daha fazla baskı yapmak gibi... " şeklinde konuştu.

Hala daha fazlasını yapabileceğimizi biliyorum diyen Sarri, "Oyunumuzu daha fazla geliştirebileceğimizi hissediyorum. Bu bir süreç. Bu süreci de yavaş yavaş geçiyoruz. Şu anda yüzde yüz oynamıyoruz olsak da sonuca gidebileceğimiz anlamına geliyor." açıklamasını yaptı.

Sistem hakkında sorulan soruya Sarri, "Belki insanlar aptal olduğumu düşünüyorlaardı... Ama daha sonra bunun öyle olmadığını anladılar. Empoli'de bir sistemle başladım ve daha sonra o sistemi değiştirdim. Bir sistemle Napoli'ye gittim ve 3 yıl boyunca o sistemi geliştirdim. Chelsea'ye gittim orada da o sistemi oynamaya çalıştım. Taktiklerinizi oyuncuların özelliklerine göre uyarlamanız gerekiyor. " dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler