Mehmet Altıparmak'tan Auremir ve Siphiwe Tshabalala'nın transferi hakkında açıklama!

24.07.2018 - 15:39 | Son Güncellenme: 24.07.2018 - 15:51

Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Radyospor'da açıkladı: Auremir ve Siphiwe Tshabalala ile prensipte anlaştık!

Mehmet Altıparmak'tan Auremir ve Siphiwe Tshabalala'nın transferi hakkında açıklama!

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, transfer gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Altıparmak, Auremir ve Siphiwe Tshabalala'nın transferi hakkında son durumu da anlattı. 

Mehmet Altıparmak, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

Nobre ve Burhan Eşer sözleri

Sözlerine Erzurumspor'la yollarını ayıran iki oyuncusu Burhan Eşer ve Nobre ile başlayan Mehmet Altıparmak, "Tabii ki iki oyuncumuzu kaybettim. Bu açıdan üzüldüm. Futbolda ayrılıklar olabilir ama ayrılıkların böyle olması ve sebebinin tamamen yanlış anlaşılma ve dşarıdaki insanların tepkisi bizi çok üzdü. Hiç ortada olmayan bir şeyin başka şekilde yansıtılması bizi bu duruma getirdi. İki kaptanıma da teşekkür ediyorum. Mert Nobre ve Burhan Eşer bu şehrin yüzüydü. Bazı olaylar farklı gelişti. Ülkemizde inanılmaz bir internet kavramı var. İnsanları sevmeyebilirsiniz ancak herkesin ailesi var. Hiç bakmadan yalan yanlış yazıyorlar ve insanlar ekmeğinden oluyor. Ben ikisini de çok seviyorum, bize çok hizmetleri oldu. Daima kardeşim olacak kalacaklar. Biz böyle bir olay olmadığı için açıklama gereği duymadık. Bu işi devamlı kaşıyanların yalan yanlış bilgileri bizi bu duruma getirdi. Şampiyonluk primleri ile ilgili derdi olan bir takım değiliz. Parasal anlamda iyi kulüplerden biriyiz. Kendi içimizde olan bazı olaylarımız var. Her ailede olacak olaylar vardır. Sadece biz 18.30’daki antremana 5 oyuncumuz geç kaldığı için tam takım olarak çıkmak istedik ve antremanı 19:30’a aldık. Bu da oyuncular primlere isyan ediyor şeklinde yorumlandı. Şampiyonluğu hazmedemeyenler de olabilir.

Müthiş bir taraftarımız var. Şu anda bile 1500 kişi antremanı seyrediyor. İlk antremanımızı tam takım olarak yapmak için 1 saat erteledik. Olaylar bu hale geldi. Biz oyuncularımızla toplantı yaparız, neler yapmamız gerekli konuşuruz. Asılsız bir olay döndü, buralara geldi. Yönetimize olan bir taraftar tepkisi olayları buraya getirdi. Burada gerçekten çok güzel bir ortam var. Her yerin muhalifi olabilir ancak bizim ağzımızdan duymadığını sürece lütfen asılsız şeylere inanmayın. Erzurum basınında bile bizimleymiş gibi olan ama yalan yanlış haber yapanlar var" dedi. 

Tshabalala ve Auremir'de işlem tamam!

Transfer gündemine dair açıklamalarda bulunan Altıparmak, "Biz lig bittikten sonra yeni sezon hazırlıklarına başladığımızda belirlediğimiz bir kadromuz ve transfer listemiz vardı. Çok oyuncuyla alakalı bir talebimiz oldu ancak bazen parasal konularda, bazen oyuncu tercihlerinde anlaşamadık. Auremir Dos Santos fiyat olarak uç noktadaydı ancak mali açıdan askıya alınmıştı. Şu dönemde tekrar konuşuldu ve her şey halledildi. Auremir bugün yarın aramıza katılacak ve istediğimiz oyunculardan birini daha aramıza katmış olacağız.

 

Siphiwe Tshabalala benim istediğim oyuncuların başında geliyordu. Erzurum’un bu tür popülerliği ve futbol anlamında katkı sağlayacak bir oyuncu arıyorduk. Siphiwe Tshabalala çok büyük bir oyuncu olmasına rağmen ülkesinden hiç çıkmamış. Yardım kuruluşlarıyla ilgili çalışmalar yapıyor ve insanlara yardım ediyor. Büyük bir insan. Futbolculuğu zaten tartışılmaz. Yöneticilere görüşümüzü bildirdik, oyuncuyu aramızda görmek isteriz. Biz neredeyse 15-20 günlük süreçte bu işin üstündeydik ve sona yaklaştık. Kulübüyle alakalı bazı pürüzler kaldı. İki oyuncuyla da prensipte anlaştık, küçük pürüler kaldı. Lennert aramızda katıldı. Şimdi bir stoper ve forvet takviyesi yapacağız. Auremir ve Shabalala bittikten sonra transferi kapatacağız. Eğer gene lazım olursa hazırlık maçlarına kadar bir süre var, gerekli çalışmaları da yaparız. Artık lig başlayacak. Tüm oyuncularımızı aramızda lige hazır bir şekilde görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Altıparmak sözlerine şu şekilde son verdi:

"Fikstürde zor gözüken kolay, kolay gözüken zor olabilir. Her takımla oynanacak. Tabii ilk haftalar zordur, inişler-çıkışlar olacaktır. Takım ayrımı olmadan oynayacağımız her maç çok önemli. Kimseden korkumuz yok. Müthiş bir taraftarımız var, Erzurum zor bir deplasman"

Senin için hazırladığımız haberler