Mehmet Altıparmak'tan son dakika Youness Mokhtar ve Zeki Yavru açıklaması!

02.07.2018 - 18:24 | Son Güncellenme: 02.07.2018 - 21:24

Mehmet Altıparmak'tan son dakika Youness Mokhtar ve Zeki Yavru açıklaması!

Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. 

Transfer gündemine dair açıklamalarda bulunan Altıparmak, Zeki Yavru, Elmar ve Youness Mokhtar'ın transferine dair çarpıcı ifadeler kullandı. 

'Sasa Zivec transferi bitti'

"İlk olarak fizik ve kondisyon üzerinde çalışmalar yapacağız. Futbolcuların yeni sezona fiziki yönden iyi olarak girmesi gerekiyor. Kampın ikinci etabını Erzurum’da geçireceğiz ve mümkün olduğunca hazırlık maçı yapacağız. Hem iç transfer hem de dış transfer çalışmalarımızı hızlandıracağız. Kampın ortalarına doğru kadorumuzu hazır hale getireceğiz. Geçen sezon müthiş bir yıl geçirdik. Metin Yüksel ve diğer arkadaşlarımız adına tekrar teşekkür ediyorum. Bizim istediğimiz oyuncular ve bizden ayrılanlar oldu. Kalanlara da gidenlere de yeni sezonda başarılar dilerim. Dış transferde her mevkii için 2 oyuncu olacak şekilde bir planlama yapıyoruz. Gelecek oyuncuların karakter olarak da bize uyması gerekiyor. ibrahim Akdağ’ı çok istiyorduk, aramıza katıldı. Göztepe’den Leo Schwechlen’de beğendimiz bir oyuncuydu ve bize katıldı. Polonyalı Sasa Zivec’de gecikmeli olarak kadromuza katılacak. Şu anda konuştuğumuz 2-3 Türk, 5 tane de yabancı oyuncumuz var. Bu hafta içerisinde netleşir"

 

'Emil Balayev transfer gündemimizde yok'

"Mbokani ile şu anki fiyatına göre iyi bir rakama aramıza katılacaktı ancak medyaya düştükten sonra bu rakam 600-700 bin euro arttı. Gelecek futbolcunun da bizi istemesi gerekiyor. Erzurum’a layık bir takım hazırlıyoruz. İstediğimiz oyuncuların buraya gelmesini ve onlarla ilgili sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Türkiye’de transferlerde menajerlik sistemi bize zorluk çıkartıyor. İlla bir menajer araya girmeden bu iş olmuyor. İsmi olan oyuncuların 5 tane menajer oluyor. Bizi kullanmaya çalışıyorlar. Biz onları soyutlamaya çalışıyoruz. Başka işler peşindeler. Emil Balayev gündemimizde yok. Emil Balayev transferinde kişi benim adımı kullanmış. Bu tarz şeyler olabiliyor ve herkes para kazanmaya çalışıyor. Ne yazıkki hem kulüpler hem oyuncular zor durumda kalıyor. Bizim yolumuz ve yordamımız doğruluk ve dürüstlük"

 

Zeki Yavru?

"İbrahim Sehic transferi de Mbokani transferine benzedi. Oyuncunun her kulüp için ayrı bir menajeri var. Her kulüp için ayrı konuşanı var. İbrahim Sehic’ten kaynaklanan sorunlar da var. 3 liralık transferi 5 liraya yapma durumu var. İstediğimiz bir oyuncu fakat vazgeçilmez değil. Biz bir şey söyledikten sonra on kere fiyat artırımı ilginç. Kararları kendileri verecek, doğru dürüst bir şekilde iş yapsınlar. Ben Erzurum’dayım ancak bu bizim ülkemizin parası. Başka bir takıma gidecekse biz çekiliriz, bize gelecekse diğer takımlar çekilmeli. Zeki Yavru ilgili talebimiz var. Anlaşırsak Tolga Ünlü ile birlikte görev alacaklar. Egemen Korkmaz, Sabri Sarıoğlu ve Semih Şentürk isimleriyle bir alakamız yok. Yeni çıkan takımlara bu oyuncuları adapte etmeye çalışıyorlar. Biz transfer havuzumuzu belirledik. Hazırlık maçlarından sonra eksiklerimize bakacağız"

 

Mokhtar'ın transferinde son durum!

"Çilek denebilecek iki transferimiz var. Bununla ilgili çalışmalarımız var ancak çilekler de zor yetişir. Bizim de belirlediğimiz oyuncular var ancak kulüpleriyle ilgili problemleri var. Bu süreci de yönetiyoruz. Elmar Bjarnason İzlanda Milli Takımı’nda forma giydi. Takımımda görmek isterim ancak şartlarımız belli. Yönetimin bununla ilgili kararları olur. Şu anlık transfer gündemimiz daha farklı. Youness Mokhtar pazar günü Erzurum'da olacaktı. Fakat vücudundaki virüs sebebiyle Mokhtar'ın aramıza katılması birkaç günü bulucak. Mokhtar'la prensipte anlaşma sağladık, son kez görüşeceğiz"  

Senin için hazırladığımız haberler