Mehmet Demirkol: "Abdullah Avcı, Fikret Orman'ın istifasını idmanda öğrendi"

24.09.2019 - 17:29 | Son Güncellenme: 24.09.2019 - 20:29

Mehmet Demirkol: "Abdullah Avcı, Fikret Orman'ın istifasını idmanda öğrendi"

Ünlü yorumcu ve spor yazarı Mehmet Demirkol, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın istifa kararını değerlendiren Demirkol, Beşiktaş-Başakşehir ve Sivasspor-Trabzonspor maçlarını da yorumladı.

Mehmet Demirkol'un sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Avcı'nın görevi bırakmaya niyeti yok'

Sezon öncesi hoca tercihi yapıldı, transferler yapıldı, lig başladı. Bu süreç içerisinde Fikret Orman'ın istifası doğru değil. Orman, seçimden 4 ay sonra istifa etti. Burada bir anormallik var. Gün içerisinde Abdullah Avcı'nın da istifası konuşuluyordu fakat Abdullah Avcı'nın görevi bırakma gibi bir niyeti yok. Abdullah Avcı ben sözleşmeyi Beşiktaş Kulübü ile imzaladım bakış açısında.

'Avcı ve N'Koudou ne düşünüyor?'

Seçimden 4 ay geçmiş, sezon başlayalı 5 hafta olmuş bana bu istifa mantıksız geliyor. Özel durumlar ve sağlık durumu olabilir. Bunlara saygım var. Şu anda Abdulah Avcı ve N'Koudou ne düşünüyor? Fikret Orman'ın istifa kararını çok yanlış buluyorum. Zamanlama hatası var. Beşiktaş bu sezon şampiyonluğun adayı olabilir mi? Düşük ihtimal. Beşiktaş gelecek sezon şampiyonluğun adayı olabilir mi? Olabilir.

'Avcı'nın futbolunu izlemedik'

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, takımına eski teknik direktör Abdullah Avcı'nın futbolunu oynattı. Beşiktaş'ın oynadığı futbolu birisini gösterseniz, Abdullah Avcı'nın hoca olduğuna inanmaz. Biz, Beşiktaş'ta Abdullah Avcı'nın futbolunu izlemedik. Abdullah Avcı'nın vücut dili iyi değil, hep panik halinde. Abdullah Avcı'nın bu vücut diliyle anlattıkları ne futbolcusuna ne basın mensuplarına ne de taraftara geçiyor.  

Sergen Yalçın sözleri

Abdullah Avcı'nın elindeki oyuncular istediği gibi iş çözecek oyuncular değil. Adem Ljajic önemli bir oyuncu fakat Sergen değil, Emre değil. Abdullah Avcı, Fikret Orman'ın istifasını idmanda öğreniyor, bundan daha büyük yalnızlık olur mu? Teknik direktörsünüz kulüp başkanının istifasını idmanda öğreniyorsunuz. Sergen Yalçın'ın ismi geçiyor. 'Abdullah Avcı gitsin, Sergen Yalçın gelsin' deniyor. Sergen Yalçın'a yazık değil mi? Belki de ülke futbolunun en önemli teknik direktörü olacak. Başkanın bıraktığı bir takıma neden gelsin?

Sivasspor-Trabzonspor maçı yorumu

Sivasspor-Trabzonspor maçında hakemin çok büyük hatası var. Trabzonspor'un kullandığı penaltıda kalecinin ayağı bir metre dışarıda. Alexander Sörloth'un penaltı kaçırmasının ana sebeplerinden birisi de kalecinin alanı daraltması. Penaltı kararı doğru. Sivasspor'un 2. golünü tebrik etmek lazım, maçın son anında Uğur'un o deparı ve o deparı golle tamamlamak Uğur'un sıradan bir oyuncu olmadığınızı gösterir.

Senin için hazırladığımız haberler