Mehmet Demirkol: 'Aykut Kocaman'a Talisca'yla Quaresma'yı ver oynatamaz'

12.04.2018 - 15:59 | Son Güncellenme: 12.04.2018 - 15:59

Mehmet Demirkol: 'Aykut Kocaman'a Talisca'yla Quaresma'yı ver oynatamaz'

Peri masalı gibiydi

Yerel bir mücadeleye girdiler. Uluslararası alana taşınsa bile herşey olabiliyor. Barcelona çok enterasan oldu. Müthiş maç izlettirdiler bize. 2-1'le dönmüş olsalardı böyle futbol oynamazlardı. Cengiz'le El Shaarawy girdi. Daha sonrası peri masalı gibi devam etti.

Cengiz zor bulunan bir oyuncu

Messi alçakgönüllü adam. Ama Cengiz'in oyun tarzı itibariyle Barcelona da oynar. Abdülkadir'in de öyle. Barcelona'nın arayıpta bulamadığı oyuncular bunlar.

Kariyerini görmezden gelmeyin

Cengiz esasında iki pozisyon buldu. Ayakları titredi. Ama biraz heyecanlıydı. O ritime çıkmak kolay değil. Cengiz olacak inşallah. Arda batırdı, Cengiz çıkaracak diye espriler görüyorum. 40 milyon euro para verdiler. Neymar yokken çok iyi oynadı. Adamın kariyerini de görmezden gelmeyin bu kadar. Barcelona'nın 7 numarasıydı bu adam.

Galatasaraylı Arda olarak anılacak

Maç öncesinde fazla bir tepki geleceğini düşünmüyorum. Taraftarlar Fatih Terim'in tarafında olacaklarını belirtecekler. Arda, futbolu bıraktığında Galatasaray'ın oyuncusu olarak anılacak. Umuyorum bir problem olmaz. Şampiyonluk maçı sonuçta bir elektrik olucaktır.

Galatasaray tempolu başlar

Galatasaray'ın çok ciddi iç saha oyunu var. Gomis içerde canavar. İlk 15-20 dakikalık süreçte Başakşehir o baskıyı kıramazsa Galatasaray Başakşehir'i yıkabilir. Başakşehir, maçı alırsa yolu yarılayacak. Hiçbir iddiası ve hedefi olmayan takımlarla oynayacak.

Maicon'un ayağı iyi değil

Galatasaray'ın temel probleminin defans bölgesini ortasahaya yaklaştırma düşüncesi olduğunu düşünüyorum. Maicon'la Serdar'ı ortasahaya çıkarmak lazım. Maicon, kendini geri atıyor. Orda bir pencere açılıyor. Rakip takımlarda pas ile çıkabiliyor. Deplasmanda savunma ile hücüm birbirinden kopuyor. Gomis bile sıradan bir oyuncu haline geliyor. Fatih hoca da söylüyor bu sene halledilemeyeceğini. Savunma değişecek. Maicon iyi oyuncu. Ayağı daha iyi bir defans alabilirler.

Fenerbahçe'nin iç saha oyunu yok

6'da 6 yaparsa şampiyonluk şansı var. Galatasaray-Başakşehir maçını gördükten sonra bunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe'nin iç saha oyunu Galatasaray'ın dış saha oyunu yok. Hamza hoca döneminde de son 6 haftada şunu söyledim. Her maç iki gol atmaları lazım çünkü yiyorlar diye. Ama yemediler. 

Takım boyu uzun

Fernando en iyi dönemde olduğu zaman bile Galatasaray deplasmanda iyi oynayamıyordu ki ? En öndeki oyuncu ile en arkadaki oyuncu arasındaki mesafenin kısa olması lazım. Galatasaray'ın takım boyu bir hayli uzun.

Favorim Beşiktaş

Galatasaray işi değiştirebilir. Oyun bakımdan Beşiktaş'ı favori görüyorum. Galatasaray iç sahada 4 maç oynasa şampiyon onlar olur derim. Dediğim gibi deplasman oyunları yok.

Şenol hoca işini bilir

Ben Şenol hocaya bu tercihlerinde güvenirim. Bakın santrfor tercihlerinde hatalı olduğu zamanlar çok azdır. Larin de bir şey varsa onu görürüz.

Ndiaye olumsuz etkiledi

Ndiaye varken de deplasmanda problem vardı. Tudor Ndiaye'siz oynamaya kalksa içeriyi de beceremezdi. Bu anlamda Ndiaye'nin gitmesi Galatasaray adına kötü oldu.

Başka oyunculara yönelmeleri lazım

Sosa'yla iyi ayrılmadılar. Burda terör olayları olduğu zaman karısı çok korkmuştu. Ama orda bir soğukluk var. Bence gerek yok Dünya'da başka oyuncu mu yok ? 

Fatih hocanın gelişi Serdar'a yaradı

Serdar'da bir gelişme var. Fatih hoca geldikten sonra oyununda iyi bir gelişme var. Bazen böyle gereksiz faulleri var ama gelişimini sahaya yansıttığını düşünüyorum.

Ndiaye, Aurelio gibiydi

Çok farklı değil puan ortalamaları. Fatih hocanın Ndiaye'si yoktu. Mehmet Aurelio gibiydi. O yüzden hücümda fazla gözükmüyordu. Arkada çok fazla bir etkisi vardı. Fatih hoca kadroya güvenmese gelmezdi. Sezon sonunu bekler öyle gelirdi.

Sivas ters takım

Sivas değişik bir takım. Ne olacağını kestirmek zor. 10 hafta önce sivasla karşılaşacak olsa daha zor olur derdim. Ama şu an kazanmaları muhtemel. Fenerbahçe'nin iç saha oyunu yok. Valbuena varken de yok, yokken de yok. Vardar maçında ilk 11 değil miydi, ligin başında ilk 11 de değilmiydi ? Adam maça girip maçın kaderini değiştiriyorsa Aykut hocanın tercihini başarılı bulurum.  Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var ama bu iç saha oyunuyla değil.

Aykut hoca savaşan oyuncuyu sever

Valbuena, Şenol hocanın elinde olsa farklı olur. Bunu söylediğim zaman Aykut hoca kızıyor. Talisca'yla Quaresma'yı ver Aykut hocaya oynatamaz. Aykut hoca profili daha düşük oyuncu grubu bile olsa bir şeyler çıkartabiliyor. Valbuena'yı Şenol Güneş iyi oynatırdı.

Hazırlık süreci iyi geçti

Politik açıdan Aziz Yıldırım'ın daha iyi çalıştığını ama kulüp açısından Ali Koç daha iyi çalışıyor. İki senedir verilen bir uğraş var.

Beşiktaş kazanır

Akhisar değişik bir takım. Ne zaman ne yapacakları belli değil. Ama Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum.

Beşiktaş'ın Oğuzhan'a ihtiyacı var

Atiba'nın yanında kim oynayacak? En formda iki oyuncu Atiba ve Medel. Medel mükemmel bir oyuncu. Yüzde yüzle oynayan bir oyuncu. Hocanın dediklerini uyguladı, mükemmel bir oyuncu oldu. Ama Beşiktaş'ın şu an ihtiyacı Medel değil. Beşiktaş'ın şu an Oğuzhan'a ihtiyacı var. Önde Oğuzhan oynayamıyor. Beşiktaş'ın hücumcu orta sahaya ihtiyacı var.

Spor yorumcusu ve gazeteci Mehmet Demirkol, Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler