Mehmet Demirkol: "Beşiktaş sırat köprüsünden geçiyor"

09.10.2019 - 17:12 | Son Güncellenme: 09.10.2019 - 20:12

Mehmet Demirkol: "Beşiktaş sırat köprüsünden geçiyor"

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, BeIN Sports ekranlarında yayınlanan beIN Manşet programına bağlanarak gündemi değerlendirdi.

Beşiktaş'taki seçim yarışını ve Şenol Güneş'in geleceğe yönelik umut dolu açıklamalarını değerlendiren Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Lige ara vermek can sıkıcı"

Conte, Milli Takım hocalığından sıkıldığını söylemişti. Şenol Güneş'in çalışma sistemiyle alakalı bir şey. Milli Takım teknik direktörlüğü insanı paslandırır. Hocalık da, futbolculuk gibi. Bu görüşte olan çok hoca var ama diğer taraftan rahat bir iş. Bu Şenol Güneş için geçerli değil. Hoca çalışmayı seviyor. Milli Takım'ı o dönem en formda hocalar çalıştırmalı. Ayrıca sezon içindeki lig araları da çok can sıkıcı. Geçen yaz boştu. Geçen yaz güzel bir turnuva şeklinde yapılsaydı. 

"Milil Takım'ın Cenk'e ihtiyacı var"

İyi bir Oğuzhan'a en çok ihtiyacı olan takım Beşiktaş. Bugünkü formuyla bir takımda oynayamaz. Geçen seneden beri kendisiyle ilgili bir problem yaşıyor. Belki psikolojik olarak kendini iyi hissetmiyor. Yoksa Oğuzhan iyi ama kimse oynatmıyor, değil ki. Belki geçtiğimiz dönem ayrılabilirdi. Cenk Tosun bu sene Everton'da kalarak hata yaptı. Avrupa'da ya da İngiltere'de kalmasında fayda var çünkü A Milli Takım'da ona ihtiyacımız var.

"Arnavutluk maçını kazanmalıyız"

Arnavutluk maçını mutlaka kazanmalıyız. Onlar garip bir oyun oynuyorlar, güzel bir oyunları var. Gerçek bir oyunla kazanmamız lazım. Maçı kazanırsak sonrası zor olmaz.

Avrupa Şampiyonası'na, Avrupa'nın yarısı katılıyor. Orada olmak lazım. 2022 Dünya Kupası'nda olmamız gerekiyor. Bir iki eksiğimizi de tamamlarsak hayal etmemek için sebep yok. Ama içeride öyle şeyler oluyor ki... Birbirimizi geçtik, kulüpler içinde tartışmalar var.

Beşiktaş'taki seçim gündemi

Fikret Orman aday olmayacağını söylüyor ama ya başka birileri tarafından aday gösterilirse? Bu benim aklıma yatmıyor. 11 gün kaldı seçime. İsmail Ünal bir çağrıda bulunuyor. Serdal Adalı'nın bir şekilde desteklendiği söyleniyor. Hürser Tekinoktay aday. Ahmet Nur Çebi'nin de ortaya çıkması bekleniyor. Abdullah Avcı ile devam edilecek mi, bunlar belli değil. Ben biliyorum ki; başka başkan adaylarının, başka teknik direktörlerle teması var.

"Beşiktaş ciddi bir sırat köprüsünden geçiyor"

Böyle bir geçiş döneminde Abdullah hoca getirilmez. Geçen sezon şampiyon olmuş Fatih Terim'le arasında 2 puan var. Savunması ve kalecisi problemli. Büyük takım beklemez, kabul ediyorum ama Abdullah Avcı'yı getiriyorsanız beklemek zorundasınız. Fikret Orman'la ilgili eleştirim şu: Böyle bir geçiş döneminin ortasında gidiyorum, çünkü bana küfür ediliyor diyemezsiniz. Anlıyorum, haksızlık var ama bu da Beşiktaş. Beşiktaş ciddi bir sırat köprüsünden geçiyor. Şenol Güneş'ten ayrılmışsın kolay değil. 

Aboubakar döneminde takımın performansı iyiydi. Güzel anıları olduğu için sürekli gündeme geliyor.

Babel'in açıklamaları hakkında...

"Burada çok opsiyon var, henüz kurulum aşamasındayız" diyor. Tercüme etmek, birebir çevirmek değildir. Bazen bir çevirmen, orijinalinden daha değerli bir metin ortaya koyabilir. Falcao'nun aldığı parayla ilgili Feghouli'nin rahatsız olduğu haberi çıkmıştı. Sonra oyuncu yalanlamıştı. Falcao takımın yıldızı. Şu anda böyle bir rahatsızlık olduğunu sanmıyorum. Ben tamamen oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'ın sahaya yayılmasında, topu çevirme hızında sorun var. Bu da gayet normal. Galatasaray henüz Lemina, Nzonzi ve Seri üçlüsünü aynı anda oynatamadı.

Senin için hazırladığımız haberler