Mehmet Demirkol: "Fred'in sakatlığı Fenerbahçe'yi etkiler"

22.01.2024 - 08:11 | Son Güncellenme: 22.01.2024 - 08:15

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında Süper Lig'de 1-1 berabere sona eren Fenerbahçe - Samsunspor maçını yorumladı. Detaylar.

Mehmet Demirkol: "Fred'in sakatlığı Fenerbahçe'yi etkiler"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'nin, sahasında Samsunspor'la 1-1 berabere kalmasını değerlendiren ünlü spor yorumcularından Mehmet Demirkol, "İyi bir takım Samsunspor, hocayı tebrik etmek lazım. Gayet iyi oynadılar ve Fenerbahçe'nin oyuna set vurdular" dedi.

"Oradan gol yiyorsan ne olursa olsun hatadır"

Samsunspor'un beraberlik golünü kaydeden Emre Kılınç'ın golünde Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic'i hatalı bulan ünlü yorumcu, Emre Kılınç'ın vuruşunu ise takdir etti. Demirkol, "Livakovic hatalı, oradan gol yiyorsan ne olursa olsun hatadır. Zeki Yavru ile konuşmasından bir şey olacağını anlamalı. Fred'in de barajdan ayrılıp gitmesi de bilmiyorum, eğer baraj kurduruyorsan orayı terk etmeyeceksin. Ön direkte biri durmalıydı. Livakovic büyük hatalı ama Emre'nin vuruşu da nefis vuruş. Pozisyon da bence faul değil ama maça şu kadar etki etti demekte benlik değil" yorumunu yaptı.

"Fenerbahçe sükunetini kaybetti"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın risk almadığını söyleyen Mehmet Demirkol, Edin Dzeko'nun oyundan alınmasına da tepki gösterdi. Ünlü yorumcu, "Antep maçında da risk almıştı İsmail hoca, o tip bir risk alsaydı daha sağlıklı olurdu bence. Çünkü Fenerbahçe, çabuk çıkamadı golden sonra. Rakip şöyle düşünüyor 'Dzeko geriye gelip top mu almak istiyor o zaman baskı yapın'. Ön alanda Fenerbahçe sükunetini kaybetti. Önde Dzeko ve Batshuayi'yi tutman lazım, Tadic'i çıkar evet King'i koy ama Dzeko'yu çıkarma" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal: "4 net pozisyon bulduk ama değerlendiremedik"
Habere Git

"Szymanski yoktan yaratıyor"

Sebastian Szymanski'nin oyundan çıkmasına anlam veremediğini söyleyen 53 yaşındaki gazeteci ve spor yorumcusu, "Szymanski'nin çıkmasını anlamak mümkün değil. Çünkü Szymanski yoktan yaratıyor. Szymanski'yi çıkarmak bana mantıklı gelmedi, Cengiz'in ortalarında faydalanmak istedi ve altıpasa da etkili ortalar geldi ama Dzeko yoktu. Dzeko ve Batshuayi'yi koy faydalan" açıklamasını yaptı.

"Panik hali Fenerbahçe'yi gücünden eksiltti"

Maçın son anlarına doğru Fenerbahçe'nin panik olduğunu ifade eden Mehmet Demirkol, "Emre Mor'un oyuna girmesini anlamakta mümkün değil. Yani maksimum penaltı alırsın, bir de ikinci yarının başında olsaydı bence mantıklı olurdu. 70. dakikadan sonraki panik hali Fenerbahçe'yi gücünden eksiltti" diye konuştu.

"Fred'in sakatlığı Fenerbahçe'yi etkiler"

86. dakikada oyundan sakatlanarak çıkan Fred hakkında konuşan ünlü isim, Krunic'in olmasından dolayı çok fazla Fenerbahçe'yi etkileyeceğini düşünmediğini söyledi. Demirkol, "Fred'in sakatlığı Fenerbahçe'yi etkiler. Krunic'siz Fenerbahçe kadar etkilemez ama yine de etkiler. Başakşehir maçı zor ama bugün Samsunspor'un yaptığı baskıyı yaparlar mı bilmiyorum. Hakikaten Samsunspor'un hocasını kutlamak gerek müthiş analiz etmiş Fenerbahçe'yi" dedi.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk: "Galatasaray tarihinin en iyi dönemini yaşıyoruz"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler