Mehmet Demirkol: ''Galatasaray ortalama oynarken bile şampiyon oluyor''

18.03.2019 - 19:50 | Son Güncellenme: 18.03.2019 - 21:01

Mehmet Demirkol: ''Galatasaray ortalama oynarken bile şampiyon oluyor''

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftası büyük heyecana sahne oldu. Fenerbahçe, Sivasspor karşısında geriden gelip 3 puanı alırken, bir başka geri dönüşte Bursaspor - Galatasaray maçında yaşandı. Başakşehir, Kayserispor deplasmanında takıldı. Cimbom, lider ile puan farkını 6’ya indirdi. Beşiktaş ise sahasında Göztepe’yi Burak Yılmaz’ın tek golü ile geçti. Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, beIN Final programında bu haftayı ve şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Demirkol ve Metin’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Mehmet Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Başakşehir’in bu hafta oynadığı oyun belki de oynadığı en iyi oyunlardan biri. Kayserispor’da da Mensah gibi eksikler vardı ama Visca’nın 10 pozisyonu var. Bunlar 7-8 tanesi net pozisyon. Visca kalitesi bunlardan 2-3 gol çıkarırdı ama herhalde bunalım içerisindeydi maçta.

Başakşehir’in oyunu on numara oyun ama Galatasaray’ın hikayesi, yarışmacılığı, tecrübesi var. Fenerbahçe ve Beşiktaş, mükemmel oyunlarla şampiyon oluyorlar. Galatasaray ortalama oynarken bile şampiyon oluyor.

Robinho oyunu Abdullah Avcı’nın sevdiği güzel bir oyun ama forvetsiz bir oyunda bu kadar ısrar etmemek gerekiyor gibi geliyor. Adebayor’u ikna etmek lazım. Robinho’nun olduğu oyun güzel şeyler hayal ettiriyor. Adebayor’u ceza sahasına attığınız zaman Kayserispor 2-3 kişi ile onu tutmak zorunda. Abdullah Avcı biraz daha forvetli bir oyun aramalı.

Feghouli daha fit duruyor. Bu maçta ne kadar eleştirsem de Marcao’nun defolarını Bursaspor çok iyi kullandı ama arkada pas yapabilen bir ekip, topu doğru çıkaran bir ekip varsa orta saha oyuncuları da rahat eder. Galatasaray aradığı forveti buldu demiyorum ama rakibi oyalayan ve dikkat etmesi gereken birisi var orada. Bu da orta sahayı rahatlatıyor. Belhanda ve Feghouli’nin bu kadar oyun içine girmesinde başka bir sebep olamaz.

Bursaspor çok kırılgan bir takım. 10 sene geçmemiş daha, şampiyon olmuş bir takım. Oyuncu kadrosu ve oyun planının bunun üstünde olması lazım. İlk yarıda hızlı çıkan, Galatasaray’a kolay top yaptırmayan bir takım vardı. İkinci yarı Donk neredeyse tek başına Bursaspor orta sahasını ezdi. Burada bir kırılganlık var. Samet Hoca ligi besliyor, genç oyuncular çıkarıyor ama oyununun maç içi planının daha istikrarlı olması lazım.

Emre Belözoğlu’nun olmayışı çok etkiliyor. Pozisyonlar var, oyun var. Kayserispor’un da eksikleri var. Mensah’ın olmayışında Hasan iyi oynadı ama Mensah’ın olmaması etkiliyor. Emre, tek bir iş yapıp Visca’nın girdiği pozisyonlardan daha değerli bir pozisyonda Visca’yı topla buluşturup golü attırabiliyor. Milli takım orta sahası muhtemelen Başakşehir'den İrfan, Mahmut ve Emre'den oluşacak.

Fatih Terim Emre Taşdemir’e çok inanıyor. Bu baştan beri böyle yeni değil. Çok artıları ve dezavantajları var. Mental ve fiziksel bir eşiği geçerse, çok iyi gidiyor. Zaten milli takıma da çağrıldı. Şenol Hoca’nın da radarında.

Bazen elinizdeki değeri çok olabilirmiş gibi hissedebiliyorsunuz. Beşiktaş 3.5 senede 27. stoper tandemiyle oynuyor. Şampiyon olduğu ilk sene devre arası iki stoperi birden değişti. Stadı yoktu, iki stoperi değişti. Bu kolay bir şey değil. Hep temkinli...Şenol Hoca gittiği zaman işler kolay olmayacak.

 

Bir sonraki hafta Fenerbahçe Galatasaray ile oynarken, Beşiktaş Başakşehir ile oynayacak. O hafta işler değişebilir, tam tersine dönebilir. Üç takım birden şampiyonluk yarışına girebilir. Göztepe maçının ilk yarısında Beşiktaş’ın bir orta saha boşluğu var. Bu kadar geri koşarsan, o oyunu oturtamazsın.

 

Fenerbahçe’de iki temel pozitif durum var. Bir forvet performansı. Bu maç için söylüyorum. Mehmet Ekici’nin attığı gol de iki. Fenerbahçe futbolcusu cüretkar olur. Bazen oyunun olmaz, oyuncun olur. Fenerbahçe bu sene bunun eksikliğini çekti. Negatif şeyler de var. Fiziki açıdan yükseliş var ama bu puan durumunda yazmıyor.

Büyük takımlarda olduğu gibi Fenerbahçe’de duran topta işi halledebilir. Ben olsam bu takıma duran top çalıştırırım. Fenerbahçe’nin duran topları bu kadar kötü kullanmasını anlayamıyorum.

Rizespor benim kalecim neden yok diyor, Konyaspor aynısını söylüyor, Oğuzhan Özyakup konuşuluyor. 5 oyuncu Avrupa’da oynuyor ama 4 tanesi buradan yetişti. Yabancı serbestliği varken bu çocuklar Avrupa’da tercih edildiler. Tüm milli takım hocalarının kararları tartışılır ama benim Şenol Hoca’dan ricam bu tartışmalara girmemesi, sakin kalmasından yana.

Tümer Metin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Başakşehir, bundan 8-9 hafta önce oyunundan sıkıldığımız ama sonuca gittikleri haftalar var. Bu hafta doğru bir oyun ama sonuca gidemedi. Visca kariyer maçını oynadı ama unutmak isteyeceği bir maç. Galatasaray’ın daha önce defalarca gösterdiği şampiyonluk refleksi, Başakşehirli oyuncuların da gösterdiği bir refleks ama takım halinde göstermediler.

Ligin zirvesindeki takımların bu haftalarda yol haritasını çizeriz. Bu sene öyle bir sene değil. Başakşehir daha önce bu refleksi gösteremedi ama Galatasaray defalarca gösterdi. Geçen sene de son final maçında gösterdi.

Günün sonunda Galatasaray, bir şampiyonluk hikayesi yapılacaksa Bursaspor maçı dönüşüm noktalarından biri olabilir. Bence Galatasaray’a galibiyet golünü getiren oyuncu, maç 2-0 iken Ndiaye. 2-0 ve 2-1 arasında dağlar kadar fark var. Hocanın hamlesini de kesti Ndiaye. 60. dakikaya kadar görmek istedi. Fatih Hoca izahı olmayan bir oyun dedi ilk yarı için. İkinci yarı için bir görmek istedi.

Marcao’ya yüzde yüz hata yazacağız. Koşu yolunun deparla önüne gitmesi lazım. Ceza alanına girmeden bir faul imkanı tanımalıydı. Marcao adamı kaçırmış olabilir ama tandemde Luyindama ve Mariano var. Golü yapan oyuncuya daha yakın olmaları gerekiyor.

Bursaspor özelinde şunu söylemek istiyorum: Mazide şampiyonluk barındıran, olağanüstü bir taraftara sahip, müthiş bir stad ve tesisler. Bunlar bir oyuncuyu getirebilmek için birinci sıradaki maddeler. Bursa’da işlerin daha ciddi yapılması lazım. Futbolun Bursa’ya ihtiyacı var.

Başakşehir’in daha önceki haftalarda sonuç tamam ama tatmin etmiyor dediği oyun vardı. Akhisarspor maçında yediği baskıyı hatırlayın Başakşehir’in, ama 0-3 kazanarak geldi. Rize’de de öyle. Bu oyunun bir parçası. Oyun, Abdullah Avcı’nın bu saatten sonra umrunda değil.

Ara transfer çok riskli bir şey. Hazır oyuncuyu almak zor, uzun zamandır oynamayan oyuncuyu getirip monte etmek zor. Ama yapılabiliyor. Okan ve ekibi orada çok iyi iş çıkardı. Rizespor Okan Hoca’yı tutmakta biraz zorlanır.

Burak Yılmaz önde oynuyorsa Kagawa ve Ljajic beraber olmaz. Burak önde dayak yemeyi sevmez. İlhan Mansız, Semih Şentürk gibi oyuncular arkadaki isimlere iş çıkarır.

Fenerbahçe’de güven ortamı bu sene futbolcuların üzerinde hiç oluşmadı. Zordayken de cüret etmen gerekir. Fenerbahçe kadrosunda Soldado herkesin üstünde şu anda.  

Şenol Hoca’nın Emre Taşdemir’i neden çağırdığını anlayabiliyorum. Oğuzhan Özyakup’u kendi takımında kullanmıyor. Beşiktaş taraftarı bizim takımda neden kullanmıyorsun da milli takımda kullanıyorsun diye sormaz mı? Yabancı sınırına çözüm bulunur, kulüpler önce ekonomik durumlarını düzeltsinler. Yusuf, Abdülkadir Trabzonspor’un ekonomik durumu iyi olsa milli takım oyuncusu olabilir miydi? Ozan Kabak oynayabilir miydi?

Senin için hazırladığımız haberler