Mehmet Demirkol: 'Şenol Güneş'in hayatında en tedbirli olduğu yer Kadıköy!'

24.09.2018 - 19:37 | Son Güncellenme: 24.09.2018 - 22:37

beIN Sports'da yayınlanan beIN FİNAL maçında Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin maç önünü değerlendirdi.

Mehmet Demirkol: 'Şenol Güneş'in hayatında en tedbirli olduğu yer Kadıköy!'

Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Mehmet Demirkol ve Tümer Metin'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Derbi öncesi öngörülerde bulunan Mehmet Demirkol, "Volkan'ın muhtemelen son sezonu. Harun'un belki 15 sezonu var. Kalede bu akşam Harun oynar. Martin'in yokluğunda o bölgede Mehmet Topal oynayabilir. Bugün, Cocu maça gelmesin Fenerbahçe için bir şey fark etmez. Fenerbahçe'nin böyle bir kadroyla kazanması için, ekstra efora ihtiyacı var. Bu maçta seyirci kolay kolay sırtını dönmez. Fenerbahçe'de kritik nokta Slimani. Slimani gerçekten büyük bir futbolcu, potansiyeli belli. Şenol Güneş ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında bir şey olacağını düşünmüyorum. Kesinlikle Babel kenarda oynamalı. Babel, 1-0 öne geçtikten sonra merkezde değerlendirilebilir. Beşiktaş'a oyun kurdurmamak lazım. Slamini bir gün patlayacak o bugün mü olacak? Göreceğiz... Martin'in yerine başka bir isim oynayabilir. Atiba, Oğuzhan'la birlikte çok iyi oynayan bir isim. Hazır mı? Onu bilemiyoruz. Talisca, Aboubakar ve Cenk dönemi gibi olmasa da Beşiktaş, Fenerbahçe'den önde. Karius ve Harun büyük maçlarda oynadılar. Babel santrfor oynadı. Fakat bir Negredo ya da Larin değil. Soldado gibi Negredo gibi sezonu bitirme şansı yok. Slimani patlama yapacak. Duygusal davranıyor olabilirim. Slimani çok beğendiğim bir futbolcu" dedi.

Soldado'nun Fenerbahçe'den ayrılacağını açıklayan Tümer Metin, "Beşiktaş'ta Medel'in yokluğunda Oğuzhan-Tolgay oynayabilir. Net aldığımız bilgi Atiba oynayacak. Oğuzhan ve Adem Ljajic oynayacak. Forvette ilk kez Larin oynayacak. Hasan Ali'nin oyayacağına dair bilgi geldi. Caner'in önünde Lens oynayacak. Artılar Beşiktaş için daha fazla ağır basıyor. Benim belirleyici faktörüm Beşiktaş değil. Derbide belirleyici faktör Fenerbahçe. İki takımında defansif zaafları var. Babel bugün önde oynayacak. Babel şu anda Beşiktaş'ın en formda oyuncusu. Babel kenarda çok daha iyi. Fenerbahçe'de bugün Mehmet Topal orta saha oynar. Çünkü Adem Ljajic gibi Oğuzhan gibi oyunculara karşı direnciniz önemli. Fenerbahçe, Konyaspor maçı ilk 11'le çıkıyor. Bu aldığım kesin bilgidir. Hemen düzeltiyorum. İsmail'in yerine Hasan Ali, Martin'in yerine ise Reyes oynayacak. Ben devşirme işine sıcak bakamıyorum. Babel'in santrfor oynaması gibi... Negredo olsa Lens oynamazdı. Beş karış suratla stata gelirdi. Oyunun gidişatına göre hamle yapacak bir Beşiktaş var. Soldoda önümüzdeki hafta gidiyor. Soldado, Birleşik Arap Emirlikleri'ne transfer olacak" ifadelerini kullandı.

Devre arası açıklamaları...

Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Fenerbahçe-Beşiktaş maçının devre arasında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Demirkol ve Tümer Metin'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İlk yarında Fenerbahçe'nin en etkili isminin Hasan Ali Kaldırım olduğunu ifade eden Mehmet Demirkol, "İlk yarıda oyundan ziyade kalite ön plana çıktı. Golde herkes şaşırdı. Harun başta olmak üzere. Beklenmedik ve özel bir vuruştu. Babel bu sezon çok farklı. Fenerbahçe'de en iyi oyuncu Hasan Ali Kaldırım'dı çok entresan. Beşiktaş'ta en kötü isimler Caner ve Quaresma. Gol dışında Beşiktaş'ın da kalitesinin çok geride olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'a çok yatkın bir maç. Normal şartlarda Beşiktaş'ın kontratak bulması lazım. Çok güzel bir goldü" açıklamasında bulundu. 

Cocu'nun hamle yapması gerektiğini belirten Tümer Metin, "Maçın ilk 25 dakikasında Fenerbahçe'nin baskısı vardı. Sonrasında oyunun ritmi düştü. Bireysel bir yetenekle, çok fazla Beşiktaş baskısı görmedik. Quaresma, Şener'in hatasında pozisyona girdi. Hasan Ali'nin Ayew'e attığı pas muazzamdı. Kimse Hasan Ali'den o pası beklemezdi. Slimani'nin ben de açılacağını düşünüyorum. Çok net bir pozizyondu. Ayew'in bunu değerlendirmesi lazımdı. Çok ekstra bir gol. Babel'de şut yeteneği de var. Cocu'nun hamle yapması lazım. Beşiktaş buz gibi bir takım. Alper Potuk girebilir. Bir yerden kısman gerekecek Mehmet Topal'ı tek bırakacaksın Eljif Elmas'ı alacaksın oyuna" diye konuştu.

Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Mehmet Demirkol ve Tümer Metin'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Şenol Güneş'in tedbirli futbol anlayışında olduğunu belirten Mehmet Demirkol, "Hasan Ali Kaldırım müthiş oynadı, isyan etti. Hasan Ali Kaldırım'ın yerinde olsam bu maçtan sonra kendimle gurur duyardım. Şenol Güneş'in hayatında en tedbirli olduğu yer Kadıköy! Bayern Münih maçına giderken bile Şenol Güneş bu kadar tedbirli değildi. Slimani gol bölgesinde çok enerji harcıyor. Benzia'nın fark yaratacağını düşünüyorum. Hasan Ali çok iyi oynadı. Fark yarattığı zaman merkezden oynadı. Harun Tekin her topu ileri vurdu. Fenerbahçe'nin stoperlerinin ayakları titriyordu. Larin'e çok şans veriliyor. Ben, Larin'de ilerleme görmüyorum. Fenerbahçe kadrosu kurulum öncesi, Beşiktaş'ın ise değiştirilme vakti geldi" şeklinde konuştu. 

Hasan Ali'ye ayrı bir parantez açan Tümer Metin, "Slimani'nin iyi niyetini çok beğeniyorum. Uzun topta yüzde 51 şansın var. Quaresma, Lens, Oğuzhan bildiğimiz gibi mi oynadı? Değil. Kaliteyi tam anlamıyla ortaya koyamayız. Hasan Ali eleştirileri kulağını tıkamalı. Hasan Ali bugün Roberto Carlos gibi oynamadı. Hasan Ali'nin yıldızlaştığı maçta kadro mühendisliği tartışılır. Babel'i forvet oynatabilirsin. Fakat ön tarafta sınırlarsın. Babel'i kenarda özgür bırakacaksın. Valbuena'ya çok şans her zaman forma geldi. Jailton hazır değilmiş, bekleyelim görelim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler