Mehmet Demirkol: Şenol Güneş'in ustalık eseri...

30.08.2018 - 10:59 | Son Güncellenme: 30.08.2018 - 13:59

Mehmet Demirkol: Şenol Güneş'in ustalık eseri...

Mehmet Demirkol beIN Sports Haber ekranlarında yayınlanan beIN Manşet programında spor gündemini değerlendirdi.  İşte Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri...

Babel hem ofansif hem de defansif açıdan önemli bir oyuncu. İyi bir defansif oyuncusu olduğu için söylemiyorum bunu. Çeşitli formasyonlara sokabilirsiniz. Sol kanat oynayabilir, sağ kanat oynayabilir, forvet oynayabilir. Birçok pozisyonda oynayabildiği için çeşitlilik sağlıyor. Şimdi Quaresma'yı sağ sanatta oynatmakla sol kanat oynatmak aynı şey değil. Aynı performansı alabilirsiniz.

Babel, Şenol Hoca'nın ustalık eseri. Şenol Güneş'in böyle ustalık eserleri var. Selçuk İnan'dır, Burak Yılmaz'dır, Quaresma olsun, böyle yeniden hayata döndürdüğü çok oyuncu vardır. Ama bunların başında Babel gelir. 100 bin Euro'ya trnasfer olmuştu. Oradan nereye geldi iş. Bu sezon formsuz görünebilir. Ama ben bunu takımın formsuzluğuna bağlıyorum.

Sosa ayrıldıktan sonra Oğuzhan öyle bir performans gösterdi ki "Çok da önemli değilmiş" dedirtti. Halbuki orada performansı düşebilirdi ve Beşiktaş erken uyanabilirdi. 1 sene sonra bu oldu ve herkes Oğuzhan onu yapmıştı, yine yapabiliri bekliyor. Şunu unutmayalım 50 milyon Oğuzhan, 70 milyon Euro Oğuzhan, bunları konuştuk, unutmayalım.

Atiba bu seviyeye 25 yaşında gelse tutamazdın. Her yerde oynar. Onun yokluğunu Beşiktaş çok arıyor. Boşluğunun Medel ile doldurulması bekleniyor. Medel, yüzde 40 hücum yüzde 60 defans. Atiba ise yüzde 60 hücum yüzde 60 defans oynuyordu. 

Burak Yılmaz konusu mayınlı bir arazi.  Ahmet Ağaoğlu "nereye alıyorsunuz kardeşim" dedi.  Beşiktaş taraftarınından ciddi bir tepki var. Diğer taraftan da adam 25 tanesi garanti. Çok boyutlu bir konu. Şenol hoca çok istiyor. Hatta şunu da söylüyor "Şampiyonluğu da bu yüzden kaybettik". Burak Yılmaz'ı eleştirebileceğimiz tek nokta ofsayta yakalnıyor sürekli. Ama Beşiktal orta sahası da öyle bir orta saha ki ayarlar onu.

Ama adam Trabzonsporun oyuncusu Trabzonspor vermiyorum derse ne yapacaksın. 

Kloop kal dedi mi onu bilmiyorum ama oyuncusunu çok koruduğunu biliyorum. Ama geri istiyor Karius'u.

Formda bir Adriano'nun orta sahada kullanılmasını doğru buluyorum. Topu alıcaksını ve vermiyeceksiniz. Defans geriye kaçmasın yeter. Oyunu sıkıştırmayı ve dar alana indirmeyi başarsın. Adriano geçen sene bek oynarkende çizgide kalmaktansa sol iç gibi içe dönük oynayan bir oyuncuydu. Ve Beşiktaş'ın orta sahasına  çok katkı yaptı geçen sene. 

Beşiktaş'ın orta saha ve defansına gereken kaptanın Adriano olması lazım. Herkesin kendini Adriano'ya göre ayarlaması lazım, üçgenler,n ona göre alınması lazım, mesafelerin ona göre çizilmesi lazım, topun ona göre çevrilmesi lazım. Burada onlar işi yapacaklar Oğuzhan da hücma destek verecek. Zaten Caner'in ve Gökhan Gönül'ün varsa, orta sahaını sağlam kuruyorsan, onlar koridorları iyi kullanırlar.  

Bu tip oyuncuların yanında iyi bir kaptana ihtiyacı var. Bazı savunmacılar vardır mesela, yüksk zekalı ve becerili yanındakş oyuncuyu milli yapar. Roco'nun yanına böyle biri lazım. 

Nuri Şahin oyuncu özellikleri olarak Fenerbahçe çok ardığı bir adam değil. Nuri başka bir seçenek sunar. Şuan var olan şablonu değiştirir. 

Nuri Şahin oyuncu özellikleri olarak Fenerbahçe çok ardığı bir adam değil. Nuri başka bir seçenek sunar. Şuan var olan şablonu değiştirir. 

Eğer geçen Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin teknik direktörü değil de, Konyaspor'un teknik direktörü olsaydı. Ali Koç kesinlikle Aykut Kocaman'la çalışırdı. Aykut hocayla çalışımak isteniyorsa çalışmalıydı. 

Başakşehir'in şuan ki performansı takımın performansı açısından söylüyorum, takımın yarısı Visca. Fazlası bile olabilir. 

Mehmet Demirkol'un Şampyonlar Liği kura tahmini;

L. Moskova 

Roma / Benfica

Ajax / Lyon

Galatasaray

Senin için hazırladığımız haberler