Mehmet Demirkol: Talisca'nın golü sanat eseri

11.02.2018 - 15:50 | Son Güncellenme: 11.02.2018 - 15:50

Mehmet Demirkol: Talisca'nın golü sanat eseri

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yayınlanan 90+ programında Başakşehir - Fenerbahçe maçı hakkında önemli açıklamalarda yaptı

'Fenerbahçe rakibi paramparça etti'

"Fenerbahçe rakibi paramparça etti. lk 30 dakikada 3-4 tane pozisyonu var. Fenerbahçe oynatmayan takım ama Barcelona'da oynatmıyor. Aslında hoca biraz sinirlenmiş. Oynatmayan takım faul yapar. Fenerbahçe tam tersine en pozitif futbollarından birini oynattı."

"Aykut hocayı kutlamak lazım. Son iki haftada oyun ile ilgili eleştirilerimiz olmuyor. Hocanın ruh hali ve saha kenarında verdiği mesajla oluyordu. Fenerbahçe'nin oyuncu potansiyeli açısından sözüm yok"

'Başakşehir genetiğinden koptu'

"Başakşehir bugün genetiğinden koptu. İkinci golde sağ kanattan Isla gelirken Arda ve diğer isimler takip etmedi. Bu daha önce olmamıştı"

Beşiktaş'ın istediği erteleme konusunda açıklama...

"Beşiktaş'ın erteleme konusunu kim istiyor? Şenol hoca istiyorsa neden istiyor. Sakatlık olarak düşünüyorsa idmanda da oluyor. Bana göre yüksek ritim iyidir. Daha zinde tutar ama kim olursa olsun mantıklı bulmam"

'Mossoro ve Epureanu çok önemli eksiklerdi'

"Abdullah Avcı'nın biraz fazla güvendiğini düşünüyorum. Mossoro ve Epureanu çok önemli eksiklerdi. Sadece Emre olmasa belki olabilirdi. Mossoro çok kilit oyuncu. Ön alan baskısı hiç yapamadılar"

 "Ben açıkcası Giuliano'nun oynayacağını düşünmüyordum o yüzden Valbuena ısrarım vardı. Fakat Giuliano oynadı ve iki kendi klasının altında vuruşu yapmasına rağmen kaliteli oyuncunun dokunuşu çok önemli"

'Başakşehir maç boyunca yarım pozisyona girdi'

"Fenerbahçe çok iyi ön alan baskı yaptılar. Başakşehir bunu nasıl yedi anlamadım. Fenerbahçe sürekli beş kişi ile oradaydı. Bu esasında çok mantıklı değil. Beş kişi ceza sahasında olmaz. Bu set oyunudur artık. Volkan Babacan ısrarla pas yaptı. Fakat şunu da söyleyelim vurduğu top sonrasında da Fenerbahçe'nin planı vardı. Adebayor'un indireceği toplara da çalışması vardı"

"Visca-Adebayor-Arda-İrfan bunlar girer pozisyona ama sadece yarım pozisyon girebilrdi Başakşehir. Aykut Kocaman çok iyi planladı ve iyi gitti. Abdullah Avcı çok kötü planlamış"

'Emre bir takımı tek başına değiştirebilecek bir oyuncu'

"Emre bir takımı tek başına değiştirebilecek bir oyuncu. Giuliano böyle bir oyuncu. Evet Arda çok iyi bir oyuncu ama bir takımın değerini yükselten bir oyuncu diğerleri gibi değil. Arda mesela çok iyi bir sol açık. Demin söylediğimi tamamlıyor."

'Maçın özeti Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol'

"Maçın özeti Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol gösteriyor. Başakşehir maç analizi yaptığı zaman Abdullah Avcı bunu soracaktır. Rakip sağ bek gelmiş siz neredesiniz diyecektir?"

"Fenerbahçe stoper ikilisine bak. Neto-Neustadter ikilisi ile Fenerbahçe taraftarının dizleri titrer. Kurgu onların yapabileceği bir seviyeye geldi. Aykut hocayı hep eleştiriyoruz ama bu kez de ne kadar övsek az"

'Valbuena'nın adı geçti mi?'

"Valbuena, Valbuena çok söylendi ama bu maçta hiç adı geçti mi? Valbuena konusunda Aykut hoca bu eli aldı. Fakat haftaya ne olacak. Çünkü Fenerbahçe böyle maçları iyi oynuyor"

'Haftaya Alanyaspor karşısında ne yapacaklar?'

"İlk yarıda olsa Fenerbahçe 70.dakikada sonra düşer ve Başakşehir pozisyon bulurdu. Fakat öyle olmadı. Fenerbahçe'nin oynatmadığı maçlar var büyük rakiplerine karşı. Haftaya Alanyaspor karşısında doğal konsantrasyon olmayınca ne yapacağı"

'Fenerbahçe'nin bu kadroda yumuşak yeri stoperleri'

"Fenerbahçe'nin bu kadroda yumuşak yeri stoperleri. Josef-Topal duvarını o nedenle kurmak zorunda kalıyor."

"Teknik direktörlük tek adamlıktır. Her kararı sen verirsin"

'Türkiye standartlarında avantajları var'

"Seyirci az olmasının Türkiye standartlarında avantajları var. Mesela İspanya'da bu sistem olmaz. Bayağı iyi imkanları var ama camia olmak ve taraftar önemli"

'Talisca'nın golü sanat eseri'

"Talisca'nın attığı gole bu sezonun en çok akıllarda kalan golü olacak. Roberto Carlos'un Barthez'e attığı gol gibi. Talisca'yı artık bu bölgede yanlız bırakmak lazım. Quaresma'nın katkıları da onun nazı aslında. Dünkü golü gördükten sonra sanat eseri yani o büyük bir ustalık var orada."

"Bugün Robinho'nun attığı da önemli. Robinho vurunca top sola gidecek sandı adımını atınca yetişemedi. '

'İspanyol golcü sendromu...'

"Negredo artık sendrom oldu. İspanyol golcü sendromu oldu. İki tane net pozisyonu var. Negredo Avrupa'da bilinen ve net bir golcü. Dünkü yaptıklarının biraz psikolojk olduğunu düşünüyorum"

"Vagner Love ise acayip kendine güvenen bir adam. Kendine güven abidesi. Herhalükarda yaparım diyor. Vagner Love ilk 7 haftada sahada yürüyordu. Nasri durumu için diyorduk ama oradan döndü"

'Medel savunmada beklediğimin üzerinde'

"Medel savunmada beklediğimin üzerinde. Orta sahada da iyi. Daha fazla ceza sahası önünde iş yapan ve her maçta yapabilen oyuncuya ihtiyaç var. Medel geldiğinde ben oynarım her türlü dedi. Hoca dedi ki 'oynayamazsın'. Anladı ve oynamaya başladı. "

"Negredo sezon başından beri istediği bir oyuncu değil ama şans veriyor. Tosic istediği bir stoper değildi ama oynattı. Hocanın belli kafasında kararlar var ama antremanda iyiyse oynuyor."

Senin için hazırladığımız haberler