Mehmet Demirkol: 'Umut, arkadaşlarının kart görmesine sebep oldu...'

10.12.2017 - 16:44 | Son Güncellenme: 10.12.2017 - 16:44

Mehmet Demirkol: 'Umut, arkadaşlarının kart görmesine sebep oldu...'

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Kayseri - Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Umut maçtan sonra pozisyon penaltıydı demiş. Madem öyle maç içinde neden ortalığı birbirine kattın, arkadaşlarını gerdin. Senin yüzünden takım arkadaşların kart gördü. Bir tanesi oyundan atıldı.

Beşiktaş'ın Galatasaray maçında bu kadroyla çıkmasının mantığı neydi. Rakip orta sahaya baskı yapacaktı ve bunu aşmak için orta sahayı kalabalık tutmuştu. Orta sahada pas istasyonlarını kurup baskıyı kırmışlardı. Fakat Kayseri farklı bir şey yaptı. Kayseri maçın başından itibaren savunmaya baskı uyguladı.

 

Kayseri'nin eksiklerinden de bahsetmek lazım. Deniz Türüç, Kayseri'nin oyun mantığının en önemli adamlarından biri. Sudumica Deniz'den çok daha farklı bir oyuncu yarattı. Durarak oynayan, topu koşturan bir 10 numara yarattı Deniz'den. Sudumica çok iyi bir teknik direktör. Saha dışındaki hareketleri için aynı şeyi söyleyemem. Tiyatro yapıyor bazen. Bu çok hoşuma gitmiyor.

 

Beşiktaş savunması yerleşmişken Kayseri güzel bir gol attı. Hem de Deniz Türüç sahada yokken. Beşiktaş savunmasındaki 6 kişiyle ceza sahası içinde bekliyordu ve hiçbirinin değemeyeceği bir orta geldi. Çok başarılı bir ataktı.

 

Sudumica'nın bu takımdaki başarısını konuşmak lazım. Bu takım sıradan bir takım değil. Şu anda Beşiktaş'la aynı puandalar 15 hafta sonunda.

 

Aykut Kocaman'ın "suni puan farkı" açıklamasında bir yanlış yoktu. Orada seçtiği kelimeler psikolojik bir oyundu ve bu tuttu.

 

Bu pozisyon Janssen'le Serdar Aziz'in pozisyonuna çok benziyor. Eğer Umut, toptan önce rakibin ayağına vurursa penaltı olurdu. Eğer önce topa sonra rakibe vurursan penaltı olmaz hatta Kayseri lehine vurur. Bence ikincisi oldu.

Tudor'la ilgili kafa karışıklığını anlıyorum. Ben de bu kafa karışıklığını yaşıyorum. Git gelli bir ilişki var. Bunu bu şekilde kabul edip sevecek Galatasaray taraftarı veya nefret edecek.

Taraftarı da anlıyorum ben. Beşiktaş maçından sonra ben de taraftar olsam ben de tepkimi koyardım. Ancak genel olarak filme baktığımızda ben bu filmde Tudor'u tutarım.

Buradan sonra Galatasaray şampiyon olursa Tudor omuzlara alınmaz. Fatih Terim yine gündeme gelir. Tamam şampiyonluk kutlanır ancak bu Tudor'a bağlanmaz. Tudor'a rağmen şampiyonluk geldi denir hatta.

Aykut Kocaman hücumda Giuliano, Soldado ve Valbuena üçlüsünü birlikte oynatabilirse maçlara gelmesine bile gerek kalmaz.

Senin için hazırladığımız haberler