Mehmet Demirkol'dan A Milli Takım'a, Portekiz uyarısı: "İki değil 7 kişiye..."

21.06.2024 - 15:42 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 15:53

Yorumcu Mehmet Demirkol, EURO 2024 F Grubu'ndaki ikinci maçında yarın Portekiz ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'na uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Mehmet Demirkol'dan A Milli Takım'a, Portekiz uyarısı: "İki değil 7 kişiye..."

AJANSSPOR - HABER

Mehmet Demirkol, Socrates Dergi’nin YouTube kanalında yayınlanan Gutenmorgan programında A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 F Grubu'ndaki ikinci maçında yarın Portekiz ile oynayacağı karşılaşma öncesi değerlendirmelerde bulundu. 

"Portekiz’de 2 değil 7 kişiye önlem alman lazım"

"Portekiz’e karşı beraberliği hedeflemeli miyiz?" sorusu üzerine Demirkol, ‘’Beraberliğe maça çıkmak diye bir şey olmaz. Fazla garantili bir plan yapmak olabilir ki Portekiz, İspanya gibi büyük takımlara karşı çözümle çıkman gerekir. Gürcistan mücadelesinde 2 kişiye önlem almamız gerekti fakat yediğimiz golde 5 kişi orda tutamadık. Portekiz’de ise 2 değil 7 kişiye önlem alman lazım. Barış Alper ve Kenan yıldız, hızlı olan oyuncularımızın performansı önemli olacak’’ dedi. 

"O güven benim için yeterli açıkçası’

Portekiz’e karşı savunmada nasıl bir önlem alınması gerektiğiyle ilgili olarak ise ünlü yorumcu, ’’Gürcistan kapanırsa biz zorlanırız diyorduk ama tam tersi oldu. Onlar bizim üzerimize gelince kalemize daha rahat geldiler. Portekiz bunu daha iyi yapan bir takım. Birinci bölgede blok halinde durursak nasıl savunacağız? Abdülkerim'e bunu sorduk, 'Hocadan planı bekliyoruz' dedi. O güven benim için yeterli açıkçası’’ ifadelerini kullandı.

"Ronaldo'nun varlığı ile oyuncularımıza ekstra motive edeceğini düşünüyorum’

Portekiz'in tecrübeli yıldızı Cristiano Ronaldo’ya karşı alınması gerekn önlemler hakkında ise Demirkol, "Ronaldo’nun yaşı itibariyle performansının düştüğünü veya çok etkili olamayabileceğini söyleyebiliriz. Lakin Ronaldo’yu nasıl tanımlamak gerekir bilmiyorum ama dün istediğinden daha fazla istiyor bugün. Böyle bir mental yapıya sahip. Performansı ne getirir bilmem ama varlığı ile oyuncularımıza ekstra motive edeceğini düşünüyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler